5 Manfaat Menakjubkan Mengenai Minyak Kelapa Dara

Biar saya ceritakan tentang keajaiban !

Minyak Kelapa Dara telah digunakan secara meluas di banyak negara tropika seperti Malaysia, Thailand, Sri Lanka, Filipina dan juga India.

Ada masa ketika Ia juga popular di negara-negara barat seperti Amerika Syarikat dan Kanada.

Malangnya terdapat kempen propaganda yang kuat pada tahun 1970-an, yang tersebar oleh industri minyak jagung dan minyak soya yang menjadikan Minyak Kelapa Dara kurang popular.

Orang mula percaya bahawa Minyak Kelapa Dara menjadi berbahaya bagi tubuh anda kerana ia kandungan lemak jenuh yang tinggi. Ia hanya dalam dekad yang lalu bahawa orang telah mula mempersoalkan tuntutan propaganda itu.

Tetapi kebenaran sebenarnya adalah ini :

1. Minyak Kelapa Dara adalah Booster Immune yang luar biasa!


Minyak Kelapa Dara bermanfaat untuk kesihatan anda dalam banyak cara.

Apa yang membuat Minyak Kelapa Dara sangat luar biasa ialah kandungan asid laurik, asid kaprik dan asid kapril. Kandungan ini menjadikannya memiliki sifat anti-kulat, antimikrob, antioksidan, antibakteria.

Bukan itu sahaja…. Minyak Kelapa Dara juga boleh membantu meningkatkan sistem imun anda. Badan anda mengambil asid laurik yang terdapat dalam Minyak Kelapa Dara dan mengubahnya menjadi monolaurin. Ini membantu menangani virus tersembunyi dan bakteria yang menyebabkan masalah kesihatan seperti herpes, selesema dan juga HIV.

Penyakit Resdung juga boleh memberikan kelegaan dari masalah buah pinggang, penyakit jantung, tekanan darah tinggi, kencing manis, kanser, serta meningkatkan kekuatan tulang dan kualiti gigi.

2. Minyak Kacang Meningkatkan Berat Badan!


Capric, caprilik dan asid lauric adalah rantaian asid lemak yang mudah dicerna oleh badan anda. Ini bermakna bahawa ia menyediakan tenaga yang boleh digunakan dengan cepat dengan cara yang sangat berkesan. Mengambil Minyak Kelapa Dara sebelum bersenam akan memberi anda rangsangan tenaga, yang akan memberi hasil yang lebih berkesan daripada latihan anda.

Asid lemak rantaian pendek dan sederhana boleh membantu anda mengurangkan berat badan berlebihan. Minyak Kelapa Dara sangat mudah dicerna dan ia menyokong fungsi tiroid dan endokrin yang sihat.

Ia juga akan meningkatkan kadar metabolisma tubuh anda dengan menghilangkan tekanan pada pankreas, yang seterusnya bermakna anda membakar lebih banyak tenaga, yang membantu jika anda mengalami obes dan berat badan berlebihan untuk menurunkan berat badan.

Atlet, pembina badan dan orang ramai dalam diet sering menggunakan Minyak Kelapa Dara kerana ia mengandungi kurang kalori daripada minyak lain. Sebagai kandungan lemak mudah diubah menjadi tenaga ia tidak akan membawa kepada lemak terkumpul di jantung dan arteri anda.

3. Minyak Yang Membantu Sistem Pencernaan Anda!


Apabila anda minum Minyak Kelapa Dara, ia dapat memperbaiki sistem pencernaan anda. Ia boleh membantu mencegah masalah perut dan pencernaan termasuk Sindrom Irritable Bowel. Lemak tepu yang terdapat dalam Minyak Kelapa Dara mempunyai sifat antimikrobial, yang membantu menangani bakteria, kulat dan parasit yang boleh menyebabkan senak.

Selama 50 tahun yang lalu penyelidik telah melihat bahawa asid lemak rantaian sederhana (MCFA) dalam Minyak Kelapa Dara dicerna berbeza daripada lemak lain. Oleh kerana molekul MCFA lebih kecil, mereka memerlukan kurang enzim badan dan tenaga untuk memecahkannya.

Orang yang mengalami kesulitan menyerap atau mencerna lemak dan vitamin larut lemak boleh mendapat banyak manfaat daripada MCFA. Asid lemak ini juga boleh menjadi penting bagi orang yang menderita diabetes, obesiti, penyakit pundi hempedu, pankreatitis, penyakit Crohn, fibrosis kistik, kekurangan pankreas, dan beberapa bentuk kanser.

4. Minyak Kelapa Dara adalah Penggalak fungsi Otak!


Pada tahun 2006 terdapat satu kajian yang diterbitkan dalam jurnal Neurobiology and Aging yang menekankan kesan rantaian Medium Triglycerides (yang terkandung dalam Minyak Kelapa Dara) dan fungsi otak. Dalam subjek dengan kecacatan Alzheimer atau pertengahan kognitif, hasilnya adalah peningkatan yang besar dalam keton yang dikaitkan dengan peningkatan kognitif.

Salah satu sumber utama untuk otak adalah glukosa, yang ditukarkan menjadi tenaga. Otak anda mencipta insulin sendiri untuk mengubah glukosa dalam aliran darah anda, mewujudkan makanan yang diperlukan untuk terus hidup.

Sekiranya penghasilan insulin otak anda berkurang, otak anda mula letih, ini apa yang berlaku kepada pesakit Alzheimer, otak tidak dapat mengingati sesuatu yang menyebabkan fungsi terjejas.

Sekarang adakah anda ingat saya menyebut Ketone Bodies? Ketone akan memberi makan otak anda dan boleh mencegah atrofi atau lupa. Ia juga boleh memulihkan dan membaharui fungsi neuron dan saraf di otak anda selepas kerosakan. Ketones dihasilkan apabila badan anda menukar lemak menjadi tenaga, dan sumber utama keton adalah trigliserida rantai sederhana yang terdapat dalam Minyak Kelapa Dara.

Minyak Kelapa Dara mengandungi kira-kira 66% trigliserida rantaian sederhana.

Oleh itu, lebih dari 2 sudu Minyak Kelapa Dara akan membekalkan anda dengan 20 gram MCT. Jumlah ini ditunjukkan sebagai langkah pencegahan terhadap penyakit degeneratif atau sebagai rawatan untuk kes yang telah ditetapkan.

5. Minyak Kelapa Dara boleh menjadikan kulit anda lebih gebu!


Kerana kehadiran trigliserida rantai sederhana yang terdapat dalam Minyak Kelapa Dara, ia boleh menjadikan kulit anda lebih lembut dan gebu. Khasiat Minyak Kelapa Dara boleh mengekalkan tahap kelembapan kulit, kerana lemak menghilangkan kehilangan lembapan melalui pori-pori kulit.

Menyapukan Minyak Kelapa Dara pada kulit boleh melindungi anda daripada jangkitan mikrob yang masuk ke dalam luka terbuka atau masuk ke dalam badan melalui liang-liang.

Minyak Kelapa Dara mempunyai tahap vitamin E yang tinggi, yang kita semua tahu hebat untuk kulit, membantu pertumbuhan kulit yang sihat, memperbaiki kulit yang hampir mati dan melindungi daripada kering.

Untuk penjagaan kulit, tuangkan Minyak Kelapa Dara di telapak tangan anda. Gosok pada kedua tangan anda dan gosokkan pada kulit anda. Anda tidak perlu lagi menggunakan krim pelembap anda.

Manafaat Minyak Kelapa Dara


Minyak kelapa dara kini diterima dan meluas dipasaran di Amerika Syarikat dan United Kingdom dan diseluruh dunia kerana pelbagai manfaat kesihatan. Minyak akan beku dan bertukar putih dan kelihatan seperti mentega di bawah suhu bilik.

Sebab itu kadang-kadang dikenali sebagai 'Butter Kelapa'. Apabila disimpan didalam suhu bilik, ia akan bertukar dalam bentuk cecair dan berwarna jernih. Pertukaran daripada pepejal kepada cecair tidak akan menjejaskan kualiti dan manfaatnya.

Untuk permulaan, anda boleh mengambil antara dua hingga empat sudu besar minyak kelapa dara Minyak Kelapa Dara setiap hari. Anda boleh mengambilnya sekali gus sebelum sarapan atau dua kali sehari. Anda boleh mengambil pada sebelah pagi dua sudu sebelum sarapan dan dua sudu sebelum makan malam.

Untuk menjadikan ia lebih sedap, anda boleh campuran minyak kelapa dara Penyakit Resdung ke dalam salad, nasi goreng atau hidangan lain. Minyak kelapa dara juga boleh dicampur dalam mana-mana hidangan panas. Selepas anda mengamalkannya, dan apabila minyak kelapa dara mulai serasi dalam sistem tubuh pastinya anda akan mendapat perbezaan yang ketara dalam kesihatan anda.

Testimoni Pengguna BioVCO


5 Manfaat Menakjubkan Mengenai Minyak Kelapa Dara

Manafaat Minyak Kelapa Dara

Khasiat Minyak Kelapa Dara

5 Manfaat Menakjubkan Mengenai Minyak Kelapa Dara

Penghantaran PANTAS menggunakan Korier Poslaju

Apa kata Mereka

5 Manfaat Menakjubkan Mengenai Minyak Kelapa Dara

Manafaat Minyak Kelapa Dara

Khasiat Minyak Kelapa Dara


5 Manfaat Menakjubkan Mengenai Minyak Kelapa Dara

Manafaat Minyak Kelapa Dara

Klik Disini Untuk ORDER Melalui Whatsapp @ +60133014262

Klik Disini Untuk ORDER Online / Kad Kredit 

 


tracker