<?php echo $tajuk; ?>


Minyak Kelapa Dara : Minyak paling menyihatkan di duniakehebatan minyak kelapa dara Minyak kelapa dara merupakan minyak paling menyihatkan di dunia,' kata Dr Bruce Fife, seorang doktor naturopati dan penulis buku Keajaiban Penyembuhan Minyak Kelapa berdasarkan Penyelidikannya.

Ianya menjadi satu fakta setelah ia diberi gambaran bahawa ia meningkatkan kadar kolesterol, minyak kelapa dara sebenarnya telah digunakan oleh doktor dalam rawatan pelbagai masalah kesihatan untuk sekian lama. Penyelidikan secara klinikal telah menunjukkan bahawa minyak kelapa dara mempunyai sifat anti-mikrob dan sifat anti-virus, dan malah ia digunakan untuk mengubati pesakit AIDS.

Penyelidikan yang dilakukan di Filipina beberapa tahun lalu menunjukkan bahawa minyak kelapa memang mengurangkan viral pesakit AIDS.

Asid laurik: Komponen penting untuk Kesihatan


Asid laurik adalah asid lemak rantai sederhana yang terkandung dalam minyak kelapa dara memiliki banyak manfaat untuk kesihatan. Ia mengandungi lebih daripada 50 peratus laurik. Asid lemak rantai sederhana ditemui terkandung didalam Air Susu Ibu (ASI) manusia.

Dr Jon J. Kabara, PhD. dan Profesor Emeritus daripada Michigan State University, berkata, 'Tidak pernah dalam sejarah manusia, asid laorik menjadi begitu penting kerana ia terkandung didalam minyak kelapa dara. Asid lemak rantai sederhana dalam minyak kelapa adalah sama dengan lemak didalam air susu ibu dan mempunyai faedah nutriceutical.'

Dr Mary Enig, ahli biokimia dan salah seorang pakar lemak dan minyak, mengatakan, 'Sekitar 50 peratus asid lemak dari lemak yang terkandung minyak kelapa dara adalah asid laurik. Asid lemak rantai sederhana mempunyai fungsi manfaat tambahan yang dibentuk menjadi monolaurin di dalam tubuh manusia atau haiwan. Monolaurin adalah bersifat antivirus, antibakteria, dan antiprotozoa yang digunakan oleh manusia atau haiwan untuk memusnahkan lemak bahagian luar yang melindungi virus seperti HIV, herpes, cytomegalovirus, influenza, berbagai bakteria patogen termasuk listeria monocytogenes dan pylori heliobacter, dan protozoa seperti giardia lamblia. Beberapa kajian juga menunjukkan ia bersifat antimikrob.'

Manfaat Kesihatan Minyak Kelapa Dara BioVCo


Minyak Kelapa Dara BioVCo memiliki manfaat kesihatan yang luar biasa kerana :

* Membantu sistem pencernaan dan penurunan berat badan
* Meningkatkan metabolisma dan tenaga
* Membantu meningkatkan fungsi tiroid
* Membanteras jangkitan kulat / fungus
* Membersihkan jangkitan kulit, jerawat
* Membunuh virus


minyak kelapa dara untuk kesihatan Minyak kelapa dara merupakan makanan tambahan penting untuk semua orang. Ia selamat untuk digunakan dan tidak menyebabkan pengumpulan lemak dalam tubuh. Malah, minyak kelapa dara membantu meningkatkan metabolisma tubuh sehingga membolehkan lebih banyak lemak dibakar serta membantu meningkatkan tenaga.

Orang-orang mengamalkan pengambilan minyak kelapa dara akan merasa lebih sihat dan bertenaga. Selain itu, minyak kelapa dara tidak meningkatkan kolesterol, tetapi sebaliknya, membantu untuk menurunkannya.

Fakta lain yang luar biasa tentang minyak kelapa dara walaupun ia adalah lemak, ia boleh mengawal berat badan yang ideal kerana ia mengandungi asid lemak rantai sederhana yang menyihatkan. Asid lemak tersebut tidak beredar dalam aliran darah seperti lemak lain, tetapi dihantar terus ke hati di mana ia akan diubah menjadi tenaga, seperti karbohidrat.

Jadi tubuh menggunakan lemak minyak kelapa dara untuk menghasilkan tenaga, bukan disimpan sebagai lemak didalam tubuh. Asid lemak rantaian sederhana yang ditemui dalam minyak kelapa dara juga mampu mempercepatkan metabolisme tubuh untuk membakar kalori dengan lebih banyak dan mengawal berat badan. Pengaruh minyak kelapa dara terhadap berat badan telah dibuktikan oleh banyak kajian oleh pkar makanan. (Senarai rujukan boleh didapati di dalam buku Bruce Fife Keajaiban penyembuhan Minyak Kelapa.)

Manfaat dan kehebatan Minyak Kelapa Dara yang mesti diketahui ! KLIK DISINIDAPATKAN SEKARANG Klik DisiniRAWATAN dan SIHAT tanpa UBAT Klik Disini


<?php echo $tajuk; ?>
beli minyak kelapa dara via SMS';Penafian

- Maklumat yang diberikan tidak sepatutnya digunakan untuk mengenalpasti atau mengubati sebarang jenis penyakit. Sila rujuk kepada doktor atau ahli perubatan yang terlatih dan bertauliah untuk tujuan mengenalpasti jenis penyakit dan rawatan yang bersesuaian. Semua testimoni adalah berdasarkan pengalaman sebenar pengguna dan belum diuji secara klinikal, kesannya mungkin berbeza antara seseorang individu dengan individu yang lain.. - ** Harap maklum - webmaster.