9 Tanda Awal dan Simptom Kencing Manis

 Penyakit kencing manis atau diabetes
Jika anda menghidap kencing manis, mengekalkan berat badan yang sihat adalah komponen penting dalam pelan diet kencing manis. Ini adalah fakta mengenai kencing manis jenis 2.
 
Kencing manis jenis 2 biasanya bermula dengan daya tahan badan anda terhadap insulin. Rintangan insulin dikaitkan dengan berat badan berlebihan.
 
Kencing manis adalah keadaan metabolik yang merosakkan keupayaan tubuh untuk menghasilkan, menggunakan, dan bertindak balas terhadap hormon, insulin, yang membawa kepada peningkatan kadar glukosa dalam darah dan dalam air kencing.
 
Banyak kajian telah dibuat untuk mengubati penyakit ini tetapi hasilnya mengecewakan. Bagaimanapun, ini tidak bermakna ia tidak boleh dirawat.
 

Berikut adalah 9 tanda-tanda awal dan simptom kencing manis yang perlu diambil perhatian :

 
1. Gejala awal kencing manis yang tidak dirawat dikaitkan dengan peningkatan paras gula darah, dan kandungan glukos dalam air kencing. Jumlah glukos yang tinggi dalam air kencing boleh menyebabkan peningkatan pengeluaran air kencing (kerap membuang air kecil) dan mengakibatkan dehidrasi .
 
2. Dehidrasi juga menyebabkan peningkatan kehausan dan penggunaan air.
 
3. Kekurangan insulin relatif atau mutlak mengakibatkan penurunan berat badan.
 
4. Kehilangan berat badan disebabkan kencing manis berlaku walaupun selera makan meningkat.
 
5. Sesetengah pesakit kencing manis yang tidak dirawat juga mengadu keletihan.
 
6. Mual dan muntah juga boleh berlaku pada pesakit kencing manis yang tidak dirawat.
 
7. Jangkitan (seperti jangkitan pada pundi kencing, kulit, dan kawasan vagina).
 
8. Penurunan paras glukosa darah boleh menyebabkan penglihatan kabur.
 
9. Tahap glukosa yang tinggi boleh menyebabkan keletihan dan koma .
 

Penyakit Diabetes atau Kencing Manis boleh menyebabkan kebutaan, kegagalan buah pinggang, dan kerosakan saraf.

 
Kencing manis juga merupakan faktor penting dalam mempercepatkan pengerasan dan penyempitan arteri (aterosklerosis), menyebabkan strok, penyakit jantung koronari, dan penyakit saluran darah yang lain. Ini dirujuk sebagai penyakit makrovaskular.
 
Terdapat diet yang disyorkan yang boleh membantu pesakit yang menghidap penyakit Kencing Manis menguruskan penyakit ini: senaman tetap, tekanan darah dan pemantauan gula darah, ubat-ubatan, dan yang paling penting, pemakanan yang betul.
 
Pesakit kencing manis biasanya mempunyai paras kolesterol yang tidak sihat dan asid laurik merupakan bahan penting yang dapat menurunkan kadar kolesterol LDL secara mendadak.
 
 
Testimoni BioVCO

Diet anda memainkan peranan penting dalam menguruskan diabetes. Malah, diet dan gaya hidup anda adalah aspek penting dalam pengurusan dan rawatan diabetes. Salah satu sebabnya ialah makanan yang anda makan setiap hari mempunyai kesan langsung ke paras gula darah anda.
 
Sebagai contoh, makanan karbohidrat yang tinggi meningkatkan paras gula darah anda. Sistem pencernaan boleh merosakkan apa yang dicerna untuk menyalurkan gula yang memasuki darah.
 
Tetapi sekali lagi, tidak semua karbohidrat tidak baik. Karbohidrat kompleks seperti bijirin penuh mengambil masa lebih lama untuk dicerna manakala karbohidrat mudah seperti tepung putih dan gula halus boleh menyebabkan peningkatan paras gula darah anda.
 
Pesakit kencing manis cenderung mempunyai paras gula darah tinggi kerana ketidakcekapan insulin menyalurkan hormon yang dirembes oleh pankreas, untuk mengawalnya.
 

Berikut adalah makanan yang dapat membantu mengawal kadar gula darah secara semulajadi.

Manafaat BioVCO Untuk Kencing Manis

 
Terdapat diet yang disyorkan yang boleh membantu pesakit yang menghidap penyakit kencing manis menguruskan penyakit ini: senaman tetap, tekanan darah dan pemantauan gula darah, ubat-ubatan, dan yang paling penting, pemakanan yang betul.
 
BioVCO mempunyai molekul yang dikenali asid lemak rantaian sederhana yang diserap untuk membekalkan sel dengan asid lemak yang diperlukan tanpa glukos dan tidak menghalang insulin. Ini membantu tubuh memerangi rintangan insulin. BioVCO adalah pemakanan khas yang bertindak sebagai perangsang tenaga untuk badan tanpa meningkatkan tahap glukos dan kadar gula dalam darah.
 
Penyelidikan telah menunjukkan bahawa BioVCO mampu merangsang metabolisma untuk membantu dalam proses pembakaran lemak di dalam tubuh berbanding makanan berat yang melambatkan metabolisma. Mengambil BioVCO, mengelakkan gula dan bersenam boleh membantu dalam menangani dan mencegah penyakit.
 

1. BioVCO membantu sel untuk berfungsi dengan lebih baik dan membawa gula ke dalam sel dalam kadar yang stabil.

 
Asid lemak rantaian panjang tidak boleh masuk ke dalam sel kerana saiznya. Ia memerlukan insulin untuk memproses supaya dapat masuk dalam sel. BioVCO terdiri daripada asid lemak rantaian sederhana, jadi ia boleh masuk ke dalam sel tanpa insulin. Ia boleh menjadi makanan sel. Ini bermakna insulin tidak diperlukan dan pankreas tidak perlu bekerja keras. Kencing manis boleh menjadi normal setelah mengambil BioVCO hanya dalam beberapa minggu.
 

2. BioVCO meningkatkan keberkesanan pengeluaran dan tindak balas insulin.

 
BioVCO membantu meningkatkan keberkesanan pankreas untuk menghasilkan insulin. Ini menjadikan tubuh mempunyai insulin yang mencukupi (untuk jenis diabetes 1) dan tindak balas sel yang lebih baik terhadap insulin (untuk jenis diabetes 2). Dan ini adalah tindakan BioVCO.
 
2.1 Membantu merangsang metabolisma. BioVCO boleh mengaktifkan dan meningkatkan kadar metabolisma. Ini memberi kesan kepada peningkatan penghasilan insulin dan penyerapan gula ke dalam sel. Oleh itu, BioVCO boleh mengelak pengambilan insulin untuk penyembuhan kencing manis. BioVCO adalah baik untuk diabetes jenis 1 dan 2.
 
2.2 Untuk membuat pankreas dapat menghasilkan insulin, BioVCO perlu menggantikan makanan sel. Oleh itu, enzim yang digunakan untuk menghasilkan insulin lebih rendah, pankreas tidak perlu bekerja keras dan penghasilan insulin akan lebih cekap.
 
2.3 Menambah tindak balas insulin. Pesakit diabetes jenis 2 yang tidak dapat bertindak balas terhadap insulin, BioVCO boleh membetulkan masalah ini dengan membuka sel untuk mengambil lebih banyak gula dan pankreas tidak perlu mengeluarkan insulin yang berlebihan.
 

3. BioVCO membantu mengawal paras gula dalam darah

 
BioVCO membantu mengawal tahap gula dalam darah dengan mengurangkan pengambilan gula menjadi darah. Tahap gula dalam darah pada sesetengah pesakit boleh dikawal dan dikurangkan dengan menambahkan BioVCO dalam makanan mereka.
 

4. BioVCO membantu meningkatkan toleransi glukos

 
BioVCO dapat meningkatkan keberkesanan insulin untuk penggunaan gula secara efisien. Lebih-lebih lagi, penyelidik mendapati bahawa BioVCO dapat meningkatkan toleransi gula.
 

5. GI akan dikurangkan dengan BioVCO

 
Sesetengah makanan boleh menyebabkan paras gula dalam darah atau Indeks Glikemik (GI) menjadi lebih tinggi. Menambah BioVCO ke karbohidrat dapat menurunkan GI makanan tersebut. Oleh itu, BioVCO boleh membantu pesakit kencing mengawal tahap gula dalam darah.
 
Rawatan dan Sihat Tanpa Ubat
 
Perubatan moden yang dilakukan untuk menyembuhkan Penyakit Kencing Manis adalah melalui pengambilan insulin atau pembuangan anggota tubuh yang rosak.
 
Perubatan moden bukan bermakna tiada risiko.
 
Fakta yang ada, banyak Pesakit Kencing Manis yang  telah beralih kepada pengubatan lain iaitu pengubatan alternatif secara semulajadi.
 
Terapi BioVCO secara semulajadi adalah menjadi salah satu pilihan terbaik.
 
Dari pengalaman kami menangani pesakit Kencing Manis sejak tahun 2005, malah ada yang menjalani pembedahan dan sudah dibuang anggota tubuhnya.
 
Proses Penyembuhan melalui makanan semulajadi dengan BioVCO akan mula menunjukkan kesan positif dalam tempoh seawal antara 7 hari ke 30 hari.
 
Berdasarkan pengalaman pengambilan hari ke 7 telah menunjukan perubahan positif kearah penyembuhan.

Memperkenalkan Rawatan Kencing Manis Yang TERBUKTI BERKESAN sejak tahun 2005

 

Diabetes adalah penyakit kronik yang berlku dalam jangka panjang dengan meningkatnya kadar gula dalam darahSokongan Tambahan untuk Kencing Manis - Mengawal Berat Badan & Mengurangkan Keletihan - Menyokong Kesihatan Metabolisma - Formula semulajadi daripada 100% tumbuhan.

 
BioVCO adalah makanan berfungsi semulajadi agar anda lebih bertenaga dan mengelak daripada rasa letih dan lesu sepanjang hari.
 
FORMULA BioVCO Yang paling mujarab - Kami percaya bahawa apabila anda inginkan badan yang sihat anda perlukan bahan-bahan yang semulajadi. Ini sebabnya mengapa anda perlukan BioVCO yang akan membantu anda agar lebih bertenaga dan mengekalkan keseimbangan kesihatan.
 
LEBIH DARIPADA SUPPLEMENT BioVCO menyokong kerintangan Insulin anda dengan nutrien yang penting untuk menggalakkan metabolisma yang sihat dan mengawal berat badan. Anda juga boleh melihat faedah lain seperti kulit, kuku dan rambut yang lebih sihat.

 
Bagaimana BioVCO boleh membantu masalah Kencing Manis anda.
 
Jika anda mengalami masalah Kencing Manis
Risau dan runsing dengan masalah tersebut
 

Jika Anda telah atau Sedang menjalani Rawatan dan Telah mencuba berbagai produk?

KINI Anda Mempunyai Satu Lagi Pilihan untuk Merawat Masalah Kencing Manis secara SEMULAJADI !

 
kelebihan BioVCO Membantu anda untuk MERAWAT Kencing Manis tanpa UBAT
kelebihan BioVCO Terbukti Berkesan SECEPAT 7 hari berdasarkan Testimoni Pengguna.
kelebihan BioVCO Anda Tak perlu RISAU kerana Ia Tiada kesan sampingan dan SELAMAT
kelebihan BioVCO Malah ia Boleh diambil dan diamal oleh wanita Mengandung dan Menyusukan anak
kelebihan BioVCO Anda boleh mengambilnya walaupun sedang ambil ubat
kelebihan BioVCO Malah Jika Anda Mengalami masalah Diabetes & Kolesterol, ia membantu penyembuhannya.
kelebihan BioVCO Mengawal berat badan Anda mengikut berat yang ideal
kelebihan BioVCO Dan banyak lagi kelebihan yang pasti anda alami selepas pengambilannya.

 
  •  MUDAH AMBIL Hanya minum 2 sudu pagi dan 2 sudu ptg/mlm (sudu besar). Boleh diambil bersama ubat cuma jarakkan pengambilannya 2 jam sebelum atau selepas ambil ubat.
     
  •  Berkesan secepat 7 hari. Berdasarkan pengalaman pengguna sejak tahun 2005, untuk peringkat awal biasanya kena habiskan 6 botol keatas dan perlu diambil secara kosisten untuk dapat kesannya.
 
Rawatan Altenatif Untuk Masalah Kencing Manis Anda.
 
BioVCO adalah 100% semulajadi, tanpa bahan pengawet tiruan,
 
BioVCO tidak menyebabkan ketagihan dan tidak mempunyai kesan sampingan.
 
Ia telah menjadi formula pilihan oleh beribu-ribu pelanggan yang berpuas hati sejak tahun 2005 untuk merawat dan mengatasi masalah Kencing Manis.
 
BioVCO bukan ubat dan ia 100% SEMULAJADI, berkeupayaan untuk menormalkan pengeluaran Insulin. Membantu menjadikan tahap gula dalam darah menjadi normal mengikut keperluan tubuh.
 
BioVCO dirumuskan dari hasil kajian di sebuah IPTA tempatan selama lebih 10 tahun untuk memastikan kualitinya terjamin.
 
 
 

 

Apa Kata Pengguna BioVCO Selepas Menggunakannya?
 

 

Pengguna yang telah mengamalkannya secara kosisten. Mengalami perubahan positif selepas pengambilan. Ini adalah TESTIMONI yang dihantar sendiri oleh mereka melalui Facebook, email, SMS, Whatsapp dan Telegram.

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

 

Penghantaran PANTAS menggunakan Korier Poslaju

Apa kata MerekaElak Sebelum Kena Rawat Sebelum Terlambat


Dapatkan Info Lanjut SEKARANG !!!

Penyakit kencing manis atau diabetes
Penyakit kencing manis atau diabetes