7 Makanan dan Minuman Penyebab MigrainSakit kepala sebelah atau Migrain memang tidak menyebabkan kematian, tetapi jika tidak diatasi, akan sangat mengganggu aktiviti dan produktiviti. migrain adalah masalah neurologis yang menyebabkan rasa sakit, mual dan kepekaan terhadap cahaya. Sakit kepala boleh melemahkan dan kadang-kadang juga dimulai dengan gangguan penglihatan, yang dikenali sebagai aura.
 
Elakkan pengambilan makanan dan minuman yang boleh menjadi penyebab kepada masalah Migrain. Berikut adalah makanan dan minuman boleh menjadikan masalah migrain anda menjadi lebih serius.
 
Produk susu
 
Makanana atau minuman yang berasaskan produk tenusu dikaitkan dengan migrain. Menurut SteadyHealth, produk-produk tesusu mengandung histamin, yang boleh menyebabkan perubahan kimia yang menyebabkan migrain. Pengambilan krim masam, yogurt atau buttermilk boleh menjadi penyebab migrain.
 
Tyramine
 
Penyebab migrain yang lain adalah makanan yang mengandung tyramine. Tyramine biasanya banyak terkandung dalam keju, mozzarella atau cheddar.
 
Produk daging
 
Makanan dari produk daging juga boleh menyebabkan migrain. Daging banyak mengandung nitrat yang dikaitkan dengan migrain. Jika Anda mengalami migrain, elakkan makan hot dog, sosej, sardin, hati ayam. Juga elakkan pengambilan daging yang telah diproses seperti makanan segera.
 
Buah dan sayuran
 
Buah dan sayuran juga dapat mengandung bahan kimia penyebab migrain. Buah yang dikaitkan dengan peningkatan kekerapan migrain ialah seperti betik, plum merah, kismis, buah ara dan alpukat matang dan pisang. Sedangkan sayuran yang biasanya menjadi penyebab migrain antara lain bawang merah, bawang putih, kacang panjang, buah zaitun, acar dan kubis masin.
 
Ragi
 
Makanan yang mengandung ragi segar juga berkemungkinan menjadi penyebab sakit kepala migrain. Jika Anda mempunyai masalah migrain, elakkan memakan roti yang baru dipanggang dan makanan yang dipanggang lainnya, seperti donat.
 
Minuman
 
Beberapa minuman juga dikaitkan dengan migrain. Alkohol, anggur merah boleh meningkatkan kemungkinan anda mengalami migrain, kerana ia mengandungi bahan kimia yang dikenali sebagai sebagai tanin. Kafein juga merupakan Penyebab yang berpotensi, sehingga ada orang yang mengidap migrain seharusnya mengelakkan dari mengambil kafein, seperti kopi, teh dan minuman ringan. Coklat juga boleh menyebabkan migrain.
 
Mono Sodium Gulamate (MSG)
 
Mono Sodium Gulamate (MSG) atau bahan perasa adalah aditif kimia yang sering digunakan untuk meningkatkan keenakan makanan biasanya digunakan didalam masakan. Ia boleh meningkatkan kepada punca berlakunya masalah migrain.
 

Rawatan bagi Penyakit migrain Tanpa UBAT


 Migrain, penyakit migrain ATASI MASALAH MIGRAIN! BioVCO adalah penyelesaian sebenar untuk mengatasi masalah Migrain cara semulajadi.

 • BioVCO makanan semula jadi dihasilkan untuk mengatasi masalah kesihatan termasuk Migrain.

 • Menyokong fungsi otak yang sihat.

 • Makanan dengan vitamin dan mineral yang diperlukan termasuk penghidap migrain.

 • Makanan unik terpilih dari 100% tumbuhan tanpa kesan sampingan.

 • Telah digunakan selama bertahun-tahun (sejak tahun 2005) oleh lebih 6000 pengguna.

 • BioVCO adalah sokongan nutrisi semulajadi untuk masalah kesihatan termasuk penghidap migrain. Dibuat sesuai untuk penderita migrain.

  BioVCO adalah makanan semulajdi yang terbaik. Anda Mesti mencubanya sendiri dan rasakan perbezaan dan keberkesanannya. Tiada kesan sampingan terhadap pengguna untuk jangka pendek atau jangka panjang. Sesuai untuk semua peringkat umur dari kanak-kanak hingga warga emas termasuk wanita hamil dan menyusukan anak

  Cara Pengambilan BioVCO


  Minum 2 sudu pagi dan 2 sudu ptg/mlm untuk 4 botol pertama. Selepas habis 4 botol minum 2 sudu sehari.

  Berdasarkan pengalaman, untuk peringkat awal biasanya kena habiskan 6 botol keatas untuk dapat kesannya.

  BioVCO bukan produk yang memberi kesan segera dan kesannya mungkin berbeza antara seorang individu dengan individu yang lain.

  >> Ia tidak mengandungi dadah, tiada bahan pengawet
  >> 100% organik dan proses penghasilannya secara bioteknologi
  >> Selamat dan tiada kesan sampingan terhadap pengguna
  >> Terbukti berkesan berdasarkan testimoni pengguna
  >> Produk telah dijual secara online sejak hampir 3 tahun
  >> Kajian oleh pihak IPTA tempatan selama 8 tahun

  Sihat tanpa ubat, selamat dan terbukti berkesan berdasarkan testimoni pengguna sejak 2005.

  Apa kata pengguna BioVCO


  Penghantaran PANTAS menggunakan Korier

  Apa kata Mereka

  Migrain, penyakit migrain

  Migrain, penyakit migrain

  Migrain, penyakit migrain


  Migrain, penyakit migrain


  Migrain, penyakit migrain

  Klik Disini Untuk ORDER Melalui Whatsapp @ +60133014262

  Klik Disini Untuk ORDER Online / Kad Kredit  BioVCO adalah 100% Dari Tumbuhan  Tiroid Bukan Sekadar Bengkak Pada Leher

  Alahan penyebab resdung

  Diet kawal diabetes | Kencing Manis

  Tonsil dan masalah berkaitan tonsil

  Kurangkan kolesterol untuk jantung sihat

  1  Tiroid Bukan Sekadar Bengkak Pada Leher

  Rawatan dan SIHAT tanpa UBAT


  tracker