Tiroid, 9 Tanda Anda Ada Masalah Tiroid

Kelenjar tiroid yang menghasilkan hormon tiroid adalah amat penting dalam mengawal metabolisma

Tiroid mengalami masalah apabila kita sering mengabaikan perubahan yang berlaku pada tubuh.

9 tanda berikut boleh dijadikan panduan untuk mengetahui anda ada masalah tiroid. Banyak implikasi akibat masalah tiroid, antaranya adalah sukar untuk hamil bagi wanita.
 
Kelenjar tiroid adalah kelenjar yang sangat mempengaruhi proses metabolik kita. Gangguan tiroid akan menyebabkan badan tidak dapat berfungsi dengan baik.
 
Terdapat pelbagai tanda yang menunjukkan seseorang mengalami gangguan tiroid. Masalah tiroid tidak boleh dipandang remeh, kerana ia adalah antara faktor utama wanita sukar hamil. 
 
Jika anda mengalami hampir kesemua tanda dibawah, anda mungkin telah pun mengalami masalah tiroid!.
 

1. Perubahan Mood

Mood anda juga sangat bergantung kepada hormon tiroid. Bagi yang mengalami hipotiroid, anda akan mengalami masalah depresi (sering merasa sedih dan kecewa). Manakala bagi hipertiroid, anda mudah menjadi resah dan risau. Perubahan ini mungkin juga disebabkan tekanan. Tetapi usah pandang remeh.
 

2. Masalah Tiroid Penyebab Sembelit

Walaupun sudah pelbagai ubat sembelit yang anda cuba. Ia tetap tak berubah, malah menjadi semakin teruk. Ia adalah salah satu tanda masalah tiroid jenis hipotiroid. Bagi penghidap hipertiroid pula anda akan membuang lebih dari kadar normal. Walaupun hanya makan sedikit sahaja.
 

3. Masalah Tidur Kerana Gangguan Tiroid

Hipotiroid akan menjadikan anda merasa malas dan lemah untuk bangun pagi. Bangun pagi memang sesuatu yang sukar, tetapi jika hampir setiap hari anda mungkin alami gangguan tiroid. Bagi yang mungkin mengalami hipertiroid, anda menjadi sukar untuk tidur di malam hari. Sering terjaga dan tidak mendapat tidur yang nyenyak.
obesitijantungdiabetespemakanan diabetesdiabetes dan makanan beralkali

4. Rambut Gugur dan Kulit Kering

Tanda-tanda masalah tiroid ini sama untuk hipotiroid dan hipertiroid. Hormon tiroid mengawal peluh dan pertumbuhan rambut.
 
Oleh itu jika hormon tersebut terganggu rambut dan kulit akan menjadi sasaran utama. Jika anda mengalami rambut gugur yang teruk, eloklah berjumpa doktor untuk memastikan kesihatan kelenjar tiroid anda.
 

5. Perubahan Berat Badan

Tanda ini adalah antara yang ketara. Tapi kebanyakan dari kita akan meremehkan hal ini. Kalau berat naik, terus saja nak mencuba ubat kurus. Padahal ada gangguan pada hormontiroid.
 
Penghidap hipotiroid akan mengalami kenaikan badan yang agak mendadak. Badan menjadi sembap. Manakala hipertiroid pula kehilangan berat badan yang tidak musabah.
 

6. Penurunan Libido

Menjadi kurang minat untuk melakukan hubungan seks. Rasa letih dan mood yang tidak sihat secara langsung akan mempengaruhi libido. Kelak, ia juga akan menjejaskan hubungan suami isteri. Jadi jangan sesekali abaikan tanda ini ya.
 

7. Kejang Otot

Sakit otot bukan disebabkan bersukan atau membuat aktiviti fizikal. Ia datang tiba-tiba tanpa sebab yang kukuh. Hormon tiroid mempunyai hubungan dengan sistem saraf. Oleh itu jika ianya tidak cukup, menyebabkan kekejangan otot secara rawak.
 

8. Masalah Jantung

Jantung tidak berdegup dengan normal. Bagi yang ada hipotiroid denyutan jantung akan menjadi lebih perlahan. Darah tidak dipam secara efektik, menyebabkan oksigen berkurangan. Hipertiroid pula, jantung berdegup lebih laju dari kadar biasa. Itulah yang menyebabkan rasa risau dan gelisah.
 

9. Kemampuan Otak Tergangu

Lihatlah kesan tiroid, sampaikan kemampuan otak juga terjejas. Jangan sesekali abaikan tanda masalah tiroid ini. Bagi hipotiroid anda menjadi pelupa. Terutama hal-hal yang kecil. Manakala hipertiroid pula menjadi sukar untuk memberi tumpuan. 
 

Tiroid Dan Tekanan Darah

Pesakit hipotiroid pada peringkat awal akan mengalami tekanan darah yang rendah. Jika ianya dibiarkan tanpa rawatan, tekanan darah akan meningkat pula ke tahap yang bahaya. Kelenjar tiroid yang tidak normal akan menyebabkan pelbagai masalah. Termasuklah sukar untuk hamil, ia akan mengangu tahap kesuburan wanita. Dan peluang untuk hamil menjadi lebih tipis.
 
Bersyukurlah jika kelenjar tiroid masih sihat dan boleh berfungsi dengan baik. Amalkan gaya hidup yang sihat, uruskan stress dengan baik, makan makanan yang seimbang dan sihat. Jika anda memiliki lebih dari 3 simtom diatas segera buat pemeriksaan doktor dan buat ujian darah, jika perlu mengambil ubat tiroid pastikan anda mengubah diet harian. 
 
Selain itu bagi menyokong kesihatan tiroid, jadikanlah pengambilan supplemen seperti produk BioVCO sebagai rutin. Tingkat tahap kesihatan dan hidup bebas tanpa gangguan tiroid. BioVCO tinggi antioksidan adalah yang paling baik bagi mengatasi gangguan tiroid. Baik hipotiroid mahupun hipertiroid.

Sepertimana pengguna berikut Cik Norazida Pn Zuliana Cik Norliza Cik Hani Nadirah Pn Hamimah Cik Rozita
 

 

Tiroid adalah penyakit yang menyerang kelenjar tiroid

Penyebab Penyakit Tiroid.

 
Penyakit Tiroid yang selalu dialami adalah apabila kadar hormon tiroid yang terlalu tinggi atau rendah dalam tubuh kita. Ini boleh disebabkan oleh berbagai faktor seperti :

  • Masalah pada Kelenjar pituari di otak.
  • Kelenjar tiroid yang rosak contohnya disebabkan radiasi.
  • Kesan dari pengambilan ubat litium.
  • Kadar iodin yang berlebihan dalam tubuh.
 
Mencegah Dan Mengatasi Penyakit Tiroid.
 
Perubatan moden yang dilakukan untuk menyembuhkan Penyakit tiroid adalah melalui pembedahan, kemoterapi dan radioterapi.
 
Perubatan moden bukan bermakna tiada risiko.
 
Fakta yang ada, banyak Pesakit tiroid telah beralih kepada pengubatan lain iaitu pengubatan alternatif secara semulajadi.
 
Terapi tiroid secara semulajadi adalah menjadi salah satu pilihan terbaik.
 
Dari pengalaman kami menangani Pesakit tiroid sejak tahun 2005. malah ada yang menjalani pembedahan dan sudah dibuang kelenjar tiroid.
 
Proses Penyembuhan melalui makanan semulajadi dengan BioVCO akan mula menunjukkan kesan positif dalam tempoh seawal antara 7 hari ke 30 hari.
 
Berdasarkan pengalaman pengambilan hari ke 7 telah menunjukan perubahan positif kearah penyembuhan.

TERKINI ! Atasi Penyakit Tiroid Dengan Cara Yang TERBUKTI BERKESAN sejak tahun 2005.

 

Sokongan Tambahan untuk fungsi Tiroid - Mengawal Berat Badan & Mengurangkan Keletihan - Menyokong Kesihatan Metabolisma - Formula semulajadi daripada 100% tumbuhan.

BioVCO adalah makanan berfungsi semulajadi agar anda lebih bertenaga dan mengelak daripada rasa letih dan lesu sepanjang hari.
 
FORMULA Tiroid Yang paling mujarab - Kami percaya bahawa apabila anda inginkan badan yang sihat anda perlukan bahan-bahan yang semulajadi. Ini sebabnya mengapa anda perlukan BioVCO yang akan membantu anda agar lebih bertenaga dan mengekalkan keseimbangan kesihatan.
 
LEBIH DARIPADA SUPPLEMENT TIROID. BioVCO menyokong tiroid anda dengan nutrien yang penting untuk menggalakkan metabolisma yang sihat dan mengawal berat badan. Anda juga boleh melihat faedah lain seperti kulit, kuku dan rambut yang lebih sihat.

 
Bagaimana BioVCO boleh membantu masalah tiroid anda.
 
Jika anda mengalami masalah TIROID.
Risau dan runsing dengan masalah tersebut.
 

Jika Anda telah atau sedang menjalani Rawatan dan Telah mencuba berbagai produk?

KINI Anda Mempunyai Satu Lagi Pilihan untuk Merawat Masalah Gangguan TIROID secara SEMULAJADI !

 
kelebihan BioVCO Membantu anda untuk MERAWAT TIROID tanpa UBAT.
kelebihan BioVCO Terbukti Berkesan SECEPAT 7 hari berdasarkan Testimoni Pengguna.
kelebihan BioVCO Anda Tak perlu RISAU kerana Ia Tiada kesan sampingan dan SELAMAT.
kelebihan BioVCO Malah ia Boleh diambil dan diamal oleh wanita Mengandung dan Menyusukan anak.
kelebihan BioVCO Anda boleh mengambilnya walaupun sedang ambil ubat.
kelebihan BioVCO Malah Jika Anda Mengalami masalah Diabetes & Kolesterol, ia membantu penyembuhannya.
kelebihan BioVCO Mengawal berat badan Anda mengikut berat yang ideal.
kelebihan BioVCO Dan banyak lagi kelebihan yang pasti anda alami selepas pengambilannya.

 
  •  MUDAH DIAMBIL Hanya minum 2 sudu pagi dan 2 sudu ptg/mlm (sudu besar) untuk 4 botol pertama. Selepas itu minum 2 sudu sehari. Boleh diambil bersama ubat cuma jarakkan pengambilannya 2 jam sebelum atau selepas ambil ubat.
     
  •  Berkesan secepat 7 hari. Berdasarkan pengalaman pengguna sejak tahun 2005, untuk peringkat awal biasanya kena habiskan 6 botol keatas dan perlu diambil secara kosisten untuk dapat kesannya.
 
Kaedah Altenatif Untuk Mengatasi Masalah Gangguan TIROID Anda.
 
BioVCO adalah 100% semulajadi, tanpa bahan pengawet tiruan.

BioVCO tidak menyebabkan ketagihan dan tidak mempunyai kesan sampingan.

Ia telah menjadi formula pilihan oleh lebih 6600 pelanggan yang berpuas hati sejak tahun 2005 untuk mengatasi masalah kesihatan termasuk masalah tiroid.

BioVCO bukan ubat dan ia 100% SEMULAJADI, berkeupayaan untuk menormalkan pengeluaran hormon tiroid.3 Membantu menjadikan tahap T4 dan TSH menjadi normal mengikut keperluan tubuh.
 
BioVCO membantu untuk menjadikan hormon tiroid menjadi normal dan boleh mengelak rawatan iodin radioaktif atau pembedahan.
 
BioVCO dirumuskan dari hasil kajian di sebuah IPTA tempatan selama lebih 10 tahun untuk memastikan kualitinya terjamin.
 
 
 

Apa Kata Pengguna BioVCO Selepas Menggunakannya?.

 

Pengguna yang telah mengamalkannya secara kosisten, Mengalami perubahan positif selepas pengambilan. Ini adalah TESTIMONI yang dihantar sendiri oleh mereka melalui Facebook, email, SMS, Whatsapp dan Telegram.

Penyakit tiroid adalah penyakit yang menyerang kelenjar tiroid

Apabila menyebut mengenai tiroid

Kelenjar tiroid terdiri dari dua lobus, satu di sebelah kanan dan satu lagi disebelah kiri.

Masalah tiroid telah menakutkan ramai golongan wanita pada setiap peringkat umur.

PEMBEDAHAN terpaksa dibuat bagi merawat gejala tiroid yang kronik. sakit dan mengalami masalah gangguan kelenjar tiroid tidak aktif

Tahukah Anda, perempuan empat hingga tujuh kali lebih berisiko mengalami gangguan tiroid daripada lelaki? Gangguan tiroid secara tidak seimbang

Tiroid adalah kelenjar di leher yang menghasilkan hormon tiroid yang membantu mengatur proses kimia dalam tubuh

Penyakit tiroid adalah gangguan pada kelenjar tiroid yang merupakan bahagian dalam sistem endokrin yang berfungsi untuk mengeluarkan hormon untuk metabolisma

Tiroid dan penyakit tiroid dikaitkan dengan kelenjar tiroid. Penyakit Tiroid boleh diatasi dengan mudah jika masih diperingkat awal.

PENYAKIT berkaitan tiroid merupakan masalah kesihatan biasa yang boleh dialami oleh sesiapa pun

Tiroid ialah kelenjar kecil yang terletak di pangkal leher.

Kelenjar tiroid yang menghasilkan hormon tiroid adalah amat penting dalam mengawal metabolisma
Penyakit Tiroid Dan Cara Penyembuhannya dengan BioVCO

Dapatkan Sekarang Sebelum Gangguan TIROID Menjadi Lebih SERIUS !
 

Penghantaran PANTAS menggunakan Korier Poslaju.

Apa kata Mereka

Tiroid adalah kelenjar di leher yang menghasilkan hormon tiroid yang membantu mengatur proses kimia dalam tubuh

Penyakit tiroid adalah gangguan pada kelenjar tiroid yang merupakan bahagian dalam sistem endokrin yang berfungsi untuk mengeluarkan hormon untuk metabolisma

Tiroid dan penyakit tiroid dikaitkan dengan kelenjar tiroid. Penyakit Tiroid boleh diatasi dengan mudah jika masih diperingkat awal.


Elak Sebelum Kena Rawat Sebelum Terlambat

Dapatkan SEKARANG !!! Sebelum Masalah Tiroid Anda Bertambah Serius

Kelenjar tiroid yang menghasilkan hormon tiroid adalah amat penting dalam mengawal metabolisma
Penyakit Tiroid Dan Cara Penyembuhannya dengan BioVCO


Baca perkongsian pengguna, info dan testimoni pengguna mengenai tiroid di Channel Telegram Info TIROID
Apabila menyebut mengenai tiroid


 Facebook Twitter Instagram Pinterst Youtube

tracker