Jerawat Tips Rawatan Dan Jagaan Muka

Jerawat terjadi ketika folikel rambut atau tempat tumbuhnya rambut tersumbat BioVCO Jerawat adalah masalah yang dihadapi sebahagian besar remaja sekarang. Lebih-lebih lagi, apabila parut jerawat meninggalkan kesan pada wajah.

WAJAH adalah bahagian yang sering menjadi perhatian remaja, khususnya remaja perempuan. Untuk tampil memiliki wajah yang halus dan sihat, remaja seharusnya menjaga kulit wajah sejak dari awal lagi atau sebaik-baiknya sejak dari usia belasan tahun.

Usia remaja sememangnya menuntut mereka bergerak aktif dalam melakukan pelbagai aktiviti luar. Hal itu menyebabkan mereka sering terdedah dengan debu dan cahaya matahari yang terik.

Beberapa tip bagi merawat wajah remaja:

1. Basuh muka Seelok-eloknya basuh muka setiap hari dengan menggunakan pembersih

wajah yang bersesuaian dengan kulit wajah anda.

Elakkan membasuh wajah ketika anda berpeluh. Ia bertujuan bagi mengelakkan wajah anda ditumbuhi panau.

Setiap kali bangun tidur, selepas melakukan aktiviti dan sebelum tidur adalah masa yang paling sesuai untuk remaja membersihkan wajah.

Bagi yang memiliki kulit wajah berminyak, seelok-eloknya anda gunakan pembersih wajah yang mengandungi benzoil peroksida atau asid salisilik bersama penyegar.

Sementara untuk mereka yang memiliki kulit kering atau normal, sebaiknya menggunakan pembersih wajah yang lembut.

2. Gunakan krim pelindung matahari Umumnya, aktiviti luar yang dilakukan menyebabkan remaja sering terdedah di bawah sinaran matahari yang terik. Justeru, bagi mengelak pendedahan sinar matahari secara langsung yang boleh merosakkan kulit, gunakan krim pelindung matahari yang sesuai dengan tempoh waktu anda mendedahkan kulit wajah pada sinar mentari. Lagi lama anda terdedah pada sinar matahari, maka lebih tinggi SPF bagi krim pelindung yang digunakan.

3. Rawat kulit setiap hari Bagi remaja yang tidak menghadapi sebarang masalah kulit, tugas menjaga wajah akan menjadi lebih mudah. Mereka hanya perlu melakukan perawatan wajah iaitu pembersihan dan penyegaran pada setiap hari.

Jika kulit anda cenderung berjerawat, ada baiknya melakukan rawatan tambahan seperti berikut:

* Gunakan masker untuk jerawat seelok-eloknya seminggu sekali. Fungsinya untuk membuang lebihan lemak dan mengecilkan pori-pori (khusus untuk kulit berminyak).

* Menggunakan ubat jerawat yang sesuai dan pakai hanya pada bahagian wajah yang ditumbuhi jerawat.

4. Perawatan Jerawat adalah masalah yang dihadapi sebahagian besar remaja sekarang. Lebih-lebih lagi, apabila parut jerawat meninggalkan kesan pada wajah.

* Aplikasikan krim antijerawat yang mengandung benzoil peroksida, asid glikolik dan asid salisilik ke bahagian yang bermasalah.

* Gunakan krim malam yang menghilangkan noda bekas jerawat.

* Pada waktu pagi, jangan lupa menggunakan krim pelindung matahari bebas minyak di seluruh wajah.

* Hindari daripada memicit atau menggaru wajah dengan menggunakan jari. Dalam kuku dan jari kita terdapat banyak kekotoran yang tidak diketahui dan ia boleh merosakkan wajah.

* Banyaklah minum air putih.

* Jika anda memiliki parut jerawat yang ketara, atasi masalah tersebut dengan menggunakan krim atau bedak asas.

* Jangan menggosok wajah. Kulit yang berjerawat adalah kulit yang mengalami iritasi. Jika anda menggosoknya, ia akan pecah dan pori-pori akan membesar.

* Jika masalah jerawat sudah sampai ke tahap teruk, segera berjumpa doktor bagi mengatasi masalah tersebut.

* Sebelum tidur malam, oleskan limau nipis atau tomato pada wajah dan bersihkannya pada keesokan hari. Ia boleh mengecutkan jerawat.

BioVCO Untuk Rawatan Jerawatjerawat, acne, minyak kelapa dara Apakah peranan BioVCO untuk rawatan Jerawat? BioVCO adalah sumber daripada dua agen anti mikrob yang paling kuat ditemui dalam bahan makanan. Ia mengandungi Asid kaprat dan Asid laurik. Kedua-dua jenis Asid juga terkandung didalam air susu ibu, dimana ia berfungsi untuk melindungi bayi dari jangkitan.

Apabila disapukan pada kulit, beberapa jenis mikrob (yang baik) terdapat pada kulit menukarkan asid ke Monocaprin dan Monolaurin, ia akan menggantikan lapisan asid sebagai pelindung kulit. ini dapat mengelak jangkitan mikrob dan tiadalah jerawat! Ia bukan sahaja sesuai untuk kegunaan luaran, pengambilan BioVCO dengan cara meminum 2 sudu setiap hari akan memberikan perlindungan secara dalaman.

BioVCO merupakan sumber yang kaya vitamin-E. Ia akan menjadikan kulit anda sihat dan memastikan berfungsinya kelenjar sebum dan membersihkannya daripada tersumbat, ia mengubati punca yang menyebabkan berlakunya masalah jerawat. BioVCO apabila disapukan pada kulit, ia mudah diserap dan mengelakkan keradangan kulit yang menyebabkan berlakuknya jerawat.

BioVCO dapat membantu menyembuhkan berbagai jenis luka pada kulit yang disebabkan oleh jerawat. Ia juga dapat membantu metabolisme berfungsi dengan lebih sempurna. Secara tidak langsung mempengaruhi dan menyeimbangkan hormon dan secara tidak langsung mencegah berlakunya jerawat.

Apa Kata Pengguna BioVCO?

Merawat jerawat lebih mudah dibandingkan dengan rawatan untuk parut jerawat. minyak kelapa dara - BioVCO

cara atasi jerawat dan rawatan jerawat dengan minyak kelapa dara - BioVCO

Dapatkan Info Lanjut SEKARANG !!!

$alt2