Manafaat Dan Khasiat Minyak Kelapa Dara

Penggunaan minyak kelapa dara untuk kesihatan, kecantikan dan awet muda Pohon kelapa. Ia satu-satunya pohon pelbagai guna. daripada akar sehingga ke putiknya. Pokok kelapa boleh dimanfaatkan dalam kehidupan manusia. Ironinya, orang bimbang akan kandungan lemak yang terdapat di dalam santan kelapa. Bagaimanapun, ia boleh dicegah dengan mengurangkan pengambilannya.

Selain itu, air kelapa pula bekhasiat untuk menyembuhkan penyakit demam campak yang disebabkan oleh virus. Air kelapa juga digunakan untuk menjadi penawar racun. Selain itu air kelapa digunakan untuk merawat seseorang yang terlebih makan ubat (overdose).

Bagaimanapun, satu lagi kebaikan yang diperoleh daripada pokok yang tumbuhnya di kawasan tropika ini ialah minyak yang terhasil daripada ekstrak buahnya yang segar iaitu Minyak Kelapa Dara atau Virgin Coconut Oil (VCO). Ia telah didapati mempunyai kesan dan fungsi kesihatan yang lebih hebat dari air kelapa.

Apakah minyak kelapa dara?


minyak kelapa dara adalah Minyak Kelapa yang segar, dan tidak ditukar kandungannya. Ia bukan diproses dari kelapa kering atau penapisan secara komersial, juga tidak melalui proses pemutihan dan penghilangn bau. Sebaliknya, ia adalah semulajadi, organik dan diproses tanpa penggunaan haba atau kimia. Proses ini telah mengekalkan struktur asal dalamnya yang asli.

minyak kelapa dara mengandungi medium chain tringlycerides (MCT) yag hampir sama dengan lemak yang terdapat dalam air susu ibu. Malah, MCT mempunyai kesan nutrien yang sama dengan air susu ibu. MCT tidak perlu dihuraikan lagi dan akan terus meresap ke dalam sistem penghadaman dan menghasilkan sumber tenaga yang tinggi di dalam badan. Dan MCT inilah yang menjadikan Minyak kelapa dara boleh mengatasi dan mencegah kanser.

Sifat anti-mikrob MCT pada VCO membantu tubuh menghilangkan bakteria penyebab penyakit. MCT mengambil alih tugas untuk mematikan mikrob. Dengan semakin kurangnya bakteria yang mengganggu di dalam tubuh, sel-sel darah putih akan bebas mencari dan merencatkan sel-sel kanser. Selain itu, MCT mempunyai pengaruh seperti antioksida yang mencegah tindak balas radikal bebas dan memberikan perlindungan kepada tubuh.

Menurut Murray Price Ph.D, Coconut Oil for Your Health, Longevity Publishing House, 2003, minyak kelapa dara yang tulen tidak berwarna (jernih dan lutsinar). Di Amerika Syarikat dan negara barat, minyak kelapa dara telah digunakan di dalam formulasi makanan untuk pesakit tua dan kritikal. Ia juga merupakan bahan penting dalam formulasi makanan bayi.

Minyak kelapa dara


• Mematikan berbagai virus yang menyebabkan mononucleosis, influenza, hepatitis C, cacar air, herpes dan penyakit lain.

• Mematikan pelbagai bakteria penyebab pneumonia, sakit telinga, infeksi tekak, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, meningitis, gonorrhea, luka gangren dan lain-lain.

• Menyediakan sumber nutrisi dan tenaga dengan cepat.

• Memperbaiki percernaan dan penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino yang larut di dalam lemak.

• Meredakan stres pada pankreas dan sistem-sistem enzim tubuh.

• Membantu meredakan gejala-gejala dan mengurangkan risiko kesihatan yag dihubungkan dengan diabetes.

• Memperbaiki penyerapan kalsium dan magnesium serta mendukung perkembangan tulang dan gigi yang kuat serta membantu melindungi diri terhadap serangan penyakit osteoporosis.

• Baik untuk jantung; tidak meningkatkan kolestrol darah atau kepekatan platelet.

• Berfungsi sebagai antioksida dan pelindung.

• Mengurangkan gangguan yang dikaitkan dengan gejala kesulitan pencernaan dan cystic fibrosis.

Keajaiban dan tahap Penyembuhan minyak kelapa dara BioVCO


SOAL JAWAB Mengenai Minyak Kelapa Dara Minyak Kelapa Dara BioVCO mengandungi Medium Chain Triglyseride (MCT) yang hampir sama dengan lemak yang terdapat dalam air susu ibu (ASI). MCT ini mempunyai kesan nutrien yang sama dengan ASI. Dan MCT inilah yang menjadikan Minyak Kelapa Dara boleh mengatasi dan mencegah kanser.

Minyak Kelapa Dara merupakan antioksida pelindung tubuh. Sejak kebelakangan ini Minyak Kelapa Dara BioVCO, disebut-sebut sebagai minyak diet paling sihat di muka bumi.

Minyak Kelapa Dara BioVCO dihasilkan melalui kaedah bioteknologi dimana ia dihasilkan daripada hampir 100% kelapa. Ia tidak dimasak, tidak melalui proses penyulingan secara kimia untuk menjernihkannya, tidak mengandungi bahan pengawet dan 100% produk bumiputra Islam dan keluaran tempatan.

> Berwarna Jernih.
> Diproses melalui kaedah bioteknologi.
> Penggunaan mikroorganisma semulajadi untuk proses pengekstrakan minyak.
> Diproses tanpa menggunakan haba, pengawet , bahan perasa dan bahan kimia.
> Mengekalkan keadaan / struktur semulajadi minyak.
> Bau kelapa asli dan agak masam sedikit kerana kandungan asid laurik yang agak tinggi.
> Akan membeku pada suhu 24C (cepat membeku).

Mengapa perlu menggunakan Minyak Kelapa Dara yang 100% ORGANIK?

>> Membantu mengurangkan berat badan dan mengekalkan berat badan yang ideal
>> Mengurangkan risiko serangan Jantung dan darah tinggi
>> Mengurangkan kadar Kolestrol
>> Mengawal kencing manis dan Anti oksida yang semulajadi
>> Tidak meningkatkan paras platelet dalam darah
>> Mencegah serangan penyakit kerana memiliki agen Anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa
>> Meningkatkan kadar metabolisma dan Pemangkin kelenjar tiroid
>> Membekal sumber tenaga yang pantas
>> Mengurangkan kesan kedutan kulit dan Melindungi kesan ultra violet
>> matahari & penyakit kulit
>> Mengurangkan Kelimumur dan mengaktifkan pertumbuhan rambut

Apa Kata Pengguna Selepas Mengamalkan Secara Kosisten?

Minyak kelapa dara bukan sahaja digunakan dalam masakan, bahkan juga untuk kesihatan dan kecantikan.

Kelebihan & khasiat minyak kelapa dara yang boleh mencegah dan merawat pelbagai penyakit

Minyak Kelapa dara dikategorikan sebagai lemak sihat, ketahui kelebihan minyak kelapa dara

Minyak kelapa dara adalah minyak kelapa yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia.Penghantaran PANTAS menggunakan Korier Poslaju

Apa kata Mereka

Khasiat Minyak Kelapa Dara dan Cara Menggunakan Minyak Kelapa dara

Penggunaan minyak kelapa dara untuk kesihatan, kecantikan dan awet muda

Minyak kelapa dara bukan sahaja digunakan dalam masakan, bahkan juga untuk kesihatan dan kecantikan.Ramai telah mendapat Manafaat Dan Kesannya, Anda pasti tidak akan mempercayai apa yang berlaku selepas mengamalkannya.

Dapatkan SEKARANG sebelum terlambat. !!!

Khasiat Minyak Kelapa Dara dan Cara Menggunakan Minyak Kelapa dara
$alt2