10 Tanda Anda Mengalami Gangguan Tiroid

 10 Tanda Anda Mengalami Gangguan Tiroid

Kita sering mengabaikan perubahan yang berlaku pada tubuh badan. Tanpa kita sedari ia adalah tanda-tanda masalah tiroid. Banyak implikasi akibat masalah tiroid, antaranya adalah sukar untuk hamil bagi wanita.

Kelenjar tiroid adalah kelenjar yang sangat mempengaruhi proses metabolik kita. Gangguan pada bahagian ini akan menyebabkan badan tidak dapat berfungsi dengan baik.
 
Terdapat pelbagai tanda yang menunjukkan seseorang mengalami gangguan tiriod. Masalah ini tidak boleh dipandang remeh, kerana ia adalah antara faktor utama wanita sukar hamil. 
 
Jika anda mengalami hampir kesemua tanda dibawah, anda mungkin telah pun mengalami masalah tiroid!
 

1. Perubahan Mood

 
Mood anda juga sangat bergantung kepada hormon tiroid. Bagi yang mengalami hypotiroid, anda akan mengalami masalah depresi (sering merasa sedih dan kecewa). Manakala bagi hypertiroid, anda mudah menjadi resah dan risau. Perubahan ini mungkin juga disebabakan tekanan. Tetapi usah pandang remeh.
 

2. Sembelit

 
Walaupun sudah pelbagai ubat sembelit yang anda cuba. Ia tetap tak berubah, malah menjadi semakin teruk. Ia adalah salah satu tanda masalah tiroid jenis hypotiroid. Bagi penghidap hypertiroid pula anda akan membuang lebih dari kadar normal. Walaupun hanya makan sedikit sahaja.
 

3. Masalah Tidur

 
Hypotiroid akan menjadikan anda merasa malas dan lemah untuk bangun pagi. Bangun pagi memang sesuatu yang sukar, tetapi jika hampir setiap hari anda mungkin alami gangguan tiroid. Bagi yang mungkin mengalami hypertiroid, anda menjadi sukar untuk tidur di malam hari. Sering terjaga dan tidak mendapat tidur yang nyenyak.
 

4. Rambut Gugur dan Kulit Kering

 
Tanda-tanda masalah tiroid ini sama untuk hypotiroid dan hypertiroid. Hormon tiroid mengawal peluh dan pertumbuhan rambut.
 
Oleh itu jika hormon tersebut terganggu rambut dan kulit akan menjadi sasaran utama. Jika anda mengalami rambut gugur yang teruk, eloklah berjumpa doktor untuk memastikan kesihatan kelenjar tiroid anda.
 

5. Perubahan Berat Badan

 
Tanda ini adalah antara yang ketara. Tapi kebanyakan dari kita akan meremehkan hal ini. Kalau berat naik, terus saja nak mencuba ubat kurus. Padahal ada gangguan pada hormon tiroid.
 
Penghidap hypotiroid akan mengalami kenaikan badan yang agak mendadak. Badan menjadi sembap. Manakala hypertiroid pula kehilangan berat badan yang tidak musabah.
 

6. Penurunan Libido

 
Menjadi kurang minat untuk melakukan hubungan seks. Rasa letih dan mood yang tidak sihat secara langsung akan mempengaruhi libido. Kelak, ia juga akan menjejaskan hubungan suami isteri. Jadi jangan sesekali abaikan tanda ini ya.
 

7. Kejang Otot

 
Sakit otot bukan disebabkan bersukan atau membuat aktiviti fizikal. Ia datang tiba-tiba tanpa sebab yang kukuh. Hormon tiroid mempunyai hubungan dengan sistem saraf. Oleh itu jika ianya tidak cukup, menyebabkan kekejangan otot secara rawak.
 

8. Masalah Jantung

 
Jantung tidak berdegup dengan normal. Bagi yang ada hypotiroid denyutan jantung akan menjadi lebih perlahan. Darah tidak dipam secara efektik, menyebabkan oksigen berkurangan. Hypertiroid pula, jantung berdegup lebih laju dari kadar biasa. Itulah yang menyebabkan rasa risau dan gelisah.
 

9. Kapasiti Otak Tergangu

 
Lihatlah kesan tiroid, sampaikan kapasiti otak juga terjejas. Jangan sesekali abaikan tanda masalah tiroid ini. Bagi hypotiroid anda menjadi pelupa. Terutama hal-hal yang kecil. Manakala hypertiroid pula menjadi sukar untuk memberi konsentrasi. 
 

10. Tekanan Darah

 
Pesakit hypotiroid pada peringkat awal akan mengalami tekanan darah yang rendah. Jika ianya dibiarkan tanpa rawatan, tekanan darah akan meningkat pula ke tahap yang bahaya. Kelenjar tiroid yang tidak normal akan menyebabkan pelbagai masalah. Termasuklah sukar untuk hamil, ia akan mengangu tahap kesuburan wanita. Dan peluang untuk hamil menjadi lebih tipis.
 
Bersyukurlah jika kelenjar tiroid masih sihat dan boleh berfungsi dengan baik. Amalkan gaya hidup yang sihat, uruskan stress dengan baik, makan makanan yang seimbang dan sihat. 
 
Selain itu bagi menyokong kesihatan tiroid, jadikanlah pengambilan supplemen seperti produk BioVCO sebagai rutin. Tingkat tahap kesihatan dan hidup bebas tanpa gangguan tiroid. BioVCO tinggi antioksidan adalah yang paling baik bagi mengatasi gangguan tiroid. Baik hypotiroid mahupun hypertiroid.
 

 

Testimoni BioVCO

Penyebab Penyakit Tiroid

 
Penyakit Tiroid yang selalu dialami adalah apabila kadar hormon tiroid yang terlalu tinggi atau rendah dalam tubuh kita. Ini boleh disebabkan oleh berbagai faktor seperti :

  • Masalah pada kelenjar pituari di otak.
  • Kelenjar tiroid yang rosak contohnya disebabkan radiasi.
  • Kesan dari pengambilan ubat litium.
  • Kadar iodin yang berlebihan dalam tubuh.
 
Penyembuhan Penyakit Tiroid
 
Perubatan moden yang dilakukan untuk menyembuhkan Penyakit Tiroid adalah melalui pembedahan, kemoterapi dan radioterapi.
 
Perubatan moden bukan bermakna tiada risiko.
 
Fakta yang ada, banyak pesakit tiroid telah beralih kepada pengubatan lain iaitu pengubatan alternatif secara semulajadi.
 
Terapi tiroid secara semulajadi adalah menjadi salah satu pilihan terbaik.
 
Dari pengalaman kami menangani pesakit tiroid sejak tahun 2005, malah ada yang menjalani pembedahan dan sudah dibuang kelenjar tiroidnya,
 
Proses Penyembuhan melalui makanan semulajadi dengan BioVCO akan mula menunjukkan kesan positif dalam tempoh seawal antara 7 hari ke 30 hari.
 
Berdasarkan pengalaman pengambilan hari ke 7 telah menunjukan perubahan positif kearah penyembuhan.

Memperkenalkan Rawatan Tiroid Yang TERBUKTI BERKESAN sejak tahun 2005

 

Sokongan Tambahan untuk fungsi Tiroid - Mengawal Berat Badan & Mengurangkan Keletihan - Menyokong Kesihatan Metabolisma - Formula semulajadi daripada 100% tumbuhan.

BioVCO adalah makanan berfungsi semulajadi agar anda lebih bertenaga dan mengelak daripada rasa letih dan lesu sepanjang hari.
 
FORMULA TIROID Yang paling mujarab - Kami percaya bahawa apabila anda inginkan badan yang sihat anda perlukan bahan-bahan yang semulajadi. Ini sebabnya mengapa anda perlukan BioVCO yang akan membantu anda agar lebih bertenaga dan mengekalkan keseimbangan kesihatan.
 
LEBIH DARIPADA SUPPLEMENT TIROID: BioVCO menyokong tiroid anda dengan nutrien yang penting untuk menggalakkan metabolisma yang sihat dan mengawal berat badan. Anda juga boleh melihat faedah lain seperti kulit, kuku dan rambut yang lebih sihat.

 
Bagaimana BioVCo boleh membantu masalah Tiroid anda.
 
Jika anda mengalami masalah Tiroid
Risau dan runsing dengan masalah tersebut
 

Jika Anda telah atau Sedang menjalani Rawatan dan Telah mencuba berbagai produk?

KINI Anda Mempunyai Satu Lagi Pilihan untuk Merawat Masalah Gangguan Tiroid secara SEMULAJADI !

 
kelebihan BioVCO Membantu anda untuk MERAWAT TIROID tanpa UBAT
kelebihan BioVCO Terbukti Berkesan SECEPAT 7 hari berdasarkan Testimoni Pengguna.
kelebihan BioVCO Anda Tak perlu RISAU kerana Ia Tiada kesan sampingan dan SELAMAT
kelebihan BioVCO Malah ia Boleh diambil dan diamal oleh wanita Mengandung dan Menyusukan anak
kelebihan BioVCO Anda boleh mengambilnya walaupun sedang ambil ubat
kelebihan BioVCO Malah Jika Anda Mengalami masalah Diabetes & Kolesterol, ia membantu penyembuhannya.
kelebihan BioVCO Mengawal berat badan Anda mengikut berat yang ideal
kelebihan BioVCO Dan banyak lagi kelebihan yang pasti anda alami selepas pengambilannya.

 
  •  MUDAH AMBIL Hanya minum 2 sudu pagi dan 2 sudu ptg/mlm (sudu besar) untuk 4 botol pertama. Selepas itu minum 2 sudu sehari. Boleh diambil bersama ubat cuma jarakkan pengambilannya 2 jam sebelum atau selepas ambil ubat.
     
  •  Berkesan secepat 7 hari. Berdasarkan pengalaman pengguna sejak tahun 2005, untuk peringkat awal biasanya kena habiskan 6 botol keatas dan perlu diambil secara kosisten untuk dapat kesannya.
 
Rawatan Altenatif Untuk Masalah Gangguan Tiroid Anda.
 
BioVCO adalah 100% semulajadi, tanpa bahan pengawet tiruan,

BioVCO tidak menyebabkan ketagihan dan tidak mempunyai kesan sampingan.

Ia telah menjadi formula pilihan oleh beribu-ribu pelanggan yang berpuas hati sejak tahun 2005 untuk merawat dan mengatasi masalah Tiroid.

BioVCO bukan ubat dan ia 100% SEMULAJADI, berkeupayaan untuk menormalkan pengeluaran hormon tiroid. Membantu menjadikan tahap T4 dan TSH menjadi normal mengikut keperluan tubuh.
 
BioVCO membantu untuk menjadikan hormon tiroid menjadi normal dan boleh mengelak rawatan iodin radioaktif atau pembedahan.
 
BioVCO dirumuskan dari hasil kajian di sebuah IPTA tempatan selama lebih 10 tahun untuk memastikan kualitinya terjamin.
 
 
 

Apa Kata Pengguna BioVCO Selepas Menggunakannya?

 

Pengguna yang telah mengamalkannya secara kosisten. Mengalami perubahan positif selepas pengambilan. Ini adalah TESTIMONI yang dihantar sendiri oleh mereka melalui Facebook, email, SMS, Whatsapp dan Telegram.

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Tiroid bukan sekadar bengkak pada leher

Tiroid bukan sekadar bengkak pada leher

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Tiroid bukan sekadar bengkak pada leher

Tiroid bukan sekadar bengkak pada leher
 

Tiroid

Klik Disini Untuk ORDER Melalui Whatsapp

Klik Disini Untuk ORDER Online / Kad Kredit

 
Dapatkan Sekarang Sebelum Gangguan Tiroid Menjadi Lebih SERIUS !
 

Penghantaran PANTAS menggunakan Korier Poslaju

Apa kata Mereka
Elak Sebelum Kena Rawat Sebelum Terlambat

Elak Sebelum Kena Rawat Sebelum Terlambat

Klik Disini Untuk ORDER Melalui Whatsapp @ +60133014262

Klik Disini Untuk ORDER Online / Kad Kredit 

 

tracker