Menurunkan Berat Badan dengan Minyak Kelapa Dara>

Minyak kelapa boleh membantu menurunkan berat badan. Secara amnya minyak kelapa dara boleh dikategorikan lemak berkalori rendah. Pengambilan minyak kelapa sebagai pengganti minyak sayuran lain akan menyebabkan kandungan kalori tubuh berkurangan. Jumlah kalori yang diberikan minyak kelapa dara memiliki kemampuan yang hampir sama dengan peranan karbohidrat kerana minyak kelapa dara dicerna dan diproses secara berbeza dengan lemak-lemak yang lain didalam sistem penghadaman.

Tidak seperti lemak-lemak yang lain, MCFA (Medium-Chain Fatty Acid) yang terdapat dalam minyak kelapa dara dicerna dan digunakan secara berbeza. Asid lemak tidak dikemas di dalam lipoprotein dan tidak diedarkan di dalam aliran darah seperti lemak-lemak yang lain, namun dihantar terus ke dalam hati (liver) di mana ia kemudian terus diubah menjadi tenaga sama seperti karbohidrat. Jadi, ketika Anda memakan minyak kelapa dara, tubuh terus menggunakannya dalam menghasilkan tenaga bukan menyimpannya sebagai lemak didalam tubuh.

Salah satu jenis makanan yang dapat mempercepat metabolisme tubuh adalah minyak kelapa dara. MCFA meningkatkan metabolisme tubuh ke tahap yang lebih tinggi, dengan cara ini, tubuh dapat membakar lebih banyak kalori. MCFA tidak hanya dibakar untuk menghasilkan tenaga, namun Asid Lemak Rantaian Sederhana (MCFA) yang terdapat dalam minyak kelapa dara juga mendorong pembakaran Asid Lemak Rantai Panjang (LCFA) yang terdapat dalam lemak-lemak sayuran seperti minyak kacang soya, minyak bunga matahari dan minyak jagung. Dengan meningkatnya metabolisme, jumlah tenaga atau jumlah kalori yang dibakar meningkat.

Menambahkan minyak kelapa dara ke dalam makanan dapat menjadi cara yang hebat untuk membantu mengurangkan kandungan lemak didalam tubuh. Tapi perlu diingat walaupun minyak kelapa dapat mempercepat metabolisme, jika Anda makan berlebihan maka berat badan Anda masih tetap akan tinggi. Cara terbaik untuk menurunkan berat badan dengan minyak kelapa dara adalah menambahkannya dalam pola makan yang sesuai.

Minyak kelapa mengandung sumber MCFA semulajadi yang paling konsistan. Menggantikan minyak sayuran lain (minyak kacang soya, minyak jagung, minyak bunga matahari) dengan minyak kelapa dara dalam makanan akan membantu menurunkan berat badan. Penggunaan minyak sayuran yang disuling secara kimia akan meningkatkan berat badan bukan hanya dari kandungan kalorinya tetapi kerana kesannya yang merbahaya pada tiroid - kelenjar yang mengendalikan metabolisme. Minyak sayuran tidak tepu akan memberi kesan tehadap aktiviti tiroid, sehingga melambatkan kemampuan metabolik sangat berlawanan dengan minyak kelapa dara. Pengambilan minyak tidak tepu yang tinggi seperti minyak bunga matahari, akan lebih menyebabkan penambahan berat badan dibandingkan lemak jenis lain, bahkan lebih tinggi berbanding lemak haiwan. Setiap kali memakan minyak tidak tepu, kelenjar tiroid kita diserang dan hilang kemampuannya untuk berfungsi secara normal sehingga mengakibatkan kenaikan berat badan.

Oleh sebab itu, tidak perlu kuatir, walaupun sebagian besar komponen minyak kelapa adalah lemak tepu, tetapi pengambilannya tidak menimbulkan kegemukan. Malah sebaliknya, ia dapat mengurangkan berat badan. Pengambilan minyak kelapa dara (VCO) dengan dos 3 ½ sudu makan setiap hari.

Keajaiban dan tahap Penyembuhan Minyak Kelapa Dara BioVCO


SOAL JAWAB Mengenai Minyak Kelapa Dara Minyak Kelapa Dara BioVCO mengandungi Medium Chain Triglyseride (MCT) yang hampir sama dengan lemak yang terdapat dalam air susu ibu (ASI). MCT ini mempunyai kesan nutrien yang sama dengan ASI. Dan MCT inilah yang menjadikan minyak Kelapa Dara boleh mengatasi dan mencegah kanser.

Minyak kelapa dara merupakan antioksida pelindung tubuh. Sejak kebelakangan ini Minyak Kelapa Dara BioVCO, disebut-sebut sebagai minyak diet paling sihat di muka bumi.

Minyak Kelapa Dara BioVCO dihasilkan melalui kaedah bioteknologi dimana ia dihasilkan daripada hampir 100% kelapa. Ia tidak dimasak, tidak melalui proses penyulingan secara kimia untuk menjernihkannya, tidak mengandungi bahan pengawet dan 100% produk bumiputra Islam dan keluaran tempatan.

> Berwarna Jernih.
> Diproses melalui kaedah bioteknologi.
> Penggunaan mikroorganisma semulajadi untuk proses pengekstrakan minyak.
> Diproses tanpa menggunakan haba, pengawet , bahan perasa dan bahan kimia.
> Mengekalkan keadaan / struktur semulajadi minyak.
> Bau kelapa asli dan agak masam sedikit kerana kandungan asid laurik yang agak tinggi.
> Akan membeku pada suhu 24�C (cepat membeku).

Mengapa perlu menggunakan Minyak Kelapa Dara yang 100% ORGANIK?

>> Membantu mengurangkan berat badan dan mengekalkan berat badan yang ideal
>> Mengurangkan risiko serangan Jantung dan darah tinggi
>> Mengurangkan kadar Kolestrol
>> Mengawal kencing manis dan Anti oksida yang semulajadi
>> Tidak meningkatkan paras platelet dalam darah
>> Mencegah serangan penyakit kerana memiliki agen Anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa
>> Meningkatkan kadar metabolisma dan Pemangkin kelenjar tiroid
>> Membekal sumber tenaga yang pantas
>> Mengurangkan kesan kedutan kulit dan Melindungi kesan ultra violet
>> matahari & penyakit kulit
>> Mengurangkan Kelimumur dan mengaktifkan pertumbuhan rambut

Minyak Kelapa Dara dan Penurunan Berat Badan


kurangkan obesiti dengan BioVCO Kajian menunjukkan bahawa Medium Chain Triglycerides (MCT) membantu meningkatkan metabolisma dan sekaligus menurunkan berat badan.

Kajian semenjak akhir akhir ini di McGill School of Dietetics and Human Nutrition in Montreal (Canada), mengkaji minyak kategori MCT pada lelaki dan wanita yang mempunyai berat melebihi 25 pound. Minyak berkenaan mengandungi 67% minyak tropika, mengandungi minyak kelapa, flaxseed oil dan minyak zaitun.

Peter Jones, seorang professor yang bertugas dalam kajian berkenaan menyatakan bahawa minyak berkenaan 'terus diarahkan ke hati untuk dibakar dan ditukarkan kepada tenaga. Minyak berkenaan tidak disimpan di dalam tubuh sebagai lemak dan mampu meningkatkan metabolisma, di mana ianya sebagai kunci dalam mengekalkan berat badan yang sihat. Ada juga data provokasi yang mengatakan bahawa minyak yang mengandungi MCT mampu mengurangkan selera makan'.

Salah seorang peserta berjaya mengurangkan sekitar 1 pound sebulan. 'Selepas mengambil minyak berkenaan selama setahun, seseorang boleh menurangkan 1 pound sebulan atau 12 pound setahun' kata Jones, juga mendapati bahawa peserta wanita memperoleh kadar metabolisma yang tinggi.

Anda boleh membaca testimoni dibawah, mereka yang berjaya menurunkan berat badan mereka dengan Minyak Kelapa Dara BioVCO. Penurunan berat badan ini disebabkan peningkatan metabolisma daripada MCFA, pengurangan kalori, atau peningkatan aktiviti fizikal.

Bagi mengurangkan berat badan, Pengambilan Minyak Kelapa Dara BioVCO adalah 2 sudu pagi dan 2 sudu malam dan ia perlu diambil secara kosisten (Perlu habiskan 4 botol keatas). Minyak Kelapa Dara dapat meningkatkan metabolisma dalam badan, semakin tinggi kandungan metabolisma akan dapat mengelakkan lebihan kalori yang tidak digunakan daripada disimpan sebagai lemak.

TESTIMONI Pengguna

Testimoni minyak kelapa dara gemuk

Testimoni minyak kelapa dara gemuk

Testimoni minyak kelapa dara gemuk

Testimoni minyak kelapa dara gemuk

Apa kata Pelanggan?

Resdung

Resdung

Resdung7 Tanda Penyakit Tiroid Yang Perlu Anda Tahu

Mengenali penyakit resdung atau sinusis

Ledakan penyakit diabetes

Tonsil dan masalah berkaitan tonsil

Bahana kolesterol tinggi

3Tiroid Bukan Sekadar Bengkak Pada Leher

Rawatan dan SIHAT tanpa UBAT


tracker