Penyakit Resdung

Penyakit Resdung Penyakit resdung atau sinusitis merupakan sejenis radangan yang menyerang rongga sinus yang disebabkan jangkitan kuman. Sinusitis ini akan terjadi dengan menunjukkan gejala seperti lendir tebal dalam hidung, hidung tersumbat, dan sakit pada muka.

Apakah Sinus dan Resdung?


Sinus sebenarnya adalah rongga-rongga udara yang berada di dalam tulang muka, sekeliling hidung dan bahagian-bagaian badan yang lain.

Rongga-rongga pada bahagian muka bersambung ke hidung melalui saluran yang sangat kecil. Biasanya lendir dihasilkan oleh rongga-rongga pada bahagian hidung setiap masa dan akan disalirkan ke dalam hidung.

Jika aliran dari sinus ini tersumbat maka lendir akan berkumpul seterusnya kuman bakteria akan membiak didalam rongga sinus ini. Ini menyebabkan penghasilan nanah yang busuk dan bengkak akan berlaku di dalam lapisan hidung.

Penyakit resdung boleh membawa maut


RAMAI beranggapan rawatan penyakit sinusitis atau lebih dikenali sebagai resdung mengakibatkan komplikasi kematian, malah tidak kurang juga yang mengatakan bahawa penyakit ini sebenarnya tidak dapat dirawat. Sejauh manakah benarnya tanggapan ini ? Walaubagaimanapun, penyakit resdung tetap merbahaya kepada mangsa yang dijangkiti. Kerapkali kita terdengar, ada pesakit yang tertanggal telinga, hidung atau botak kepalanya kerana serangan resdung. Ia sejenis penyakit yang merebak secara senyap. Dan apabila pesakit itu menyedari bahayanya, mungkin ia sudah terlambat.

Siapa yang berisiko dijangkiti resdung ?


Alah kepada habuk, debu dan asap

Elergi kepada makanan laut, pisang dll

Mempunyai ketumbuhan dalam hidung

Mempunyai dinding pemisah hidung yang bengkok

Mereka yang mempunyai dinding hidung yang besar

Komplikasi


Sinusitis(resdung) yang tidak dirawat dengan sempurna boleh mengakibatkan komplikasi yang serius kepada kanak-kanak dan orang dewasa.

Kanak-kanak


Sinusitis di kalangan kanak-kanak menyebabkan ia merebak ke dalam mata, mengakibatkan jangkitan sellulitis dan nanah (abses) mata. Sekiranya ia dibiarkan, ia boleh menyebabkan mata menjadi buta. Punca yang menyebabkan kanak-kanak berisiko menjadi buta kerana dinding pemisah ethmoid dengan mata sangat tipis di mana sinus frontal mereka masih belum terbentuk. Sehubungan itu nanah akan dikeluarkan dari rongga mata.

Dewasa


Tanda-tanda awal penyakit resdung Bagi orang dewasa, nanah dari sinus frontal tidak dapat keluar dari hidung dan akan masuk memenuhi ruang dalam otak. Dinding pemisah ini menjadi semakin tebal dan sinus frontal telah terbentuk dengan sempurna. Bagaimanapun, keadaan ini mengakibatkan ostia tersumbat. Bahagian sinus maxilla merupakan kawasan yang sering dijangkiti sinusitis. Ini kerana nanah tidak boleh menembusi dinding maxilla yang tebal. Namun, sekiranya nanah merebak ke dalam otak, pesakit perlu menjalani pembedahan sinus frontal dan pembedahan neurosurgery. Bagi kes-kes seumpama ini, kadar kematian meningkat hingga 40 peratus.

Tanda-tanda awal penyakit resdung


Antara tanda awal penyakit sinusitis ialah hidung berhingus, berbau busuk dan tersumbat. Pesakit juga mengalami sakit kepala di bahagian dahi dan pipi terutama sewaktu tunduk dan sujud. Hingus yang kuning kehijauan juga boleh terkumpul di bahagian tekak menyebabkan tekak sentiasa berkahak dan batuk. Penyakit sinusitis boleh dipastikan dengan melakukan x-ray pada rongga sinus.

Penyembuhan Penyakit RESDUNG
 
Perubatan moden yang dilakukan untuk menyembuhkan masalah resdung adalah melalui pengambilan antibiotik dan ada kes yang memerlukan pembedahan.
 
Perubatan moden bukan bermakna tiada risiko.
 
Fakta yang ada, banyak pesakit resdung telah beralih kepada pengubatan lain iaitu pengubatan alternatif secara semulajadi.
 
Terapi resdung secara semulajadi adalah menjadi salah satu pilihan terbaik.
 
Proses Penyembuhan melalui makanan semulajadi dengan BioVCO akan mula menunjukkan kesan positif dalam tempoh seawal antara 3 hari ke 7 hari.
 
Berdasarkan pengalaman pengambilan hari ke 3 telah menunjukan kesan dan perubahan positif kearah penyembuhan.

 

Memperkenalkan Rawatan Resdung Yang TERBUKTI BERKESAN sejak tahun 2005

 

penyakit resdung minyak kelapa daraBioVCO adalah rawatan alahan dan resdung semulajadi yang selamat dan lembut yang berkesan mensasarkan gejala resdung dan kesesakan pernafasan disebabkan resdung.

 
BioVCO adalah, bahan semulajadi yang selamat yang merangsang sistem pembersihan badan sendiri. Ia menghalang iritasi dan bakteria daripada melekat pada tisu hidung.
 
BioVCO adalah penyelesaian hyperosmotic dihasilkan untuk memberikan kelegaan kepada gejala resdung dan gejala alahan dan selesema.
 
BioVCO adalah satu kaedah rawatan tanpa ubat untuk mengatasi alahan secara semulajadi dan ia dihasilkan daripada 100% tumbuhan organik.
 
BioVCO tidak menyebabkan ketagihan dan boleh digunakan dalam kuantiti yang sedikit atau banyak untuk melegakan esdung. cukup selamat untuk minum, anda boleh diminum secara berasingan atau digabungkan dengan lain-lain bahan untuk demam dan alahan.
 
FORMULA RESDUNG Yang paling mujarab - Kami percaya bahawa apabila anda inginkan badan yang sihat anda perlukan bahan-bahan yang semulajadi. Ini sebabnya mengapa anda perlukan BioVCO yang akan membantu anda agar lebih bertenaga dan mengekalkan keseimbangan kesihatan.
 
LEBIH DARIPADA SUPPLEMENT RESDUNG : BioVCO membantu mengatasi resdung anda dengan nutrien yang penting untuk menggalakkan metabolisma dan meningkatkan sistem imun.

 

Apa Kata Pengguna BioVCO Selepas Menggunakannya?

 

Pengguna yang telah mengamalkannya secara kosisten. Mengalami perubahan positif selepas pengambilan. Ini adalah TESTIMONI yang dihantar sendiri oleh mereka melalui Facebook, email, SMS, Whatsapp dan Telegram.

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Testimoni BioVCO

Tiroid

 

 
 
Bagaimana BioVCo boleh membantu masalah Resdung anda.
 
Jika anda mengalami masalah RESDUNG
Risau dan runsing dengan masalah tersebut
 

Jika Anda telah atau Sedang menjalani Rawatan dan Telah mencuba berbagai produk?

KINI Anda Mempunyai Satu Lagi Pilihan untuk Merawat dan mengatasi RESDUNG secara SEMULAJADI !

 

kelebihan BioVCO Membantu anda untuk MERAWAT Resdung tanpa UBAT
kelebihan BioVCO Terbukti Berkesan SECEPAT 3 hari berdasarkan Testimoni Pengguna.
kelebihan BioVCO Anda Tak perlu RISAU kerana Ia Tiada kesan sampingan dan SELAMAT
kelebihan BioVCO Malah ia Boleh diambil dan diamal oleh wanita Mengandung dan Menyusukan anak
kelebihan BioVCO Anda boleh mengambilnya walaupun sedang mengambil ubat
kelebihan BioVCO Malah Jika Anda Mengalami masalah Diabetes & Kolesterol, ia membantu penyembuhankannya.
kelebihan BioVCO Mengawal berat badan Anda mengikut berat yang ideal
kelebihan BioVCO Dan banyak lagi kelebihan yang pasti anda alami selepas pengambilannya.


 
  •  MUDAH AMBIL Hanya minum 2 sudu pagi dan 2 sudu ptg/mlm (sudu besar) untuk 4 botol pertama. Selepas itu minum 2 sudu sehari. Boleh diambil bersama ubat cuma jarakkan pengambilannya 2 jam sebelum atau selepas ambil ubat.
     
  •  Berkesan secepat 3 hari. Berdasarkan pengalaman pengguna sejak tahun 2005, untuk peringkat awal biasanya kena habiskan 6 botol keatas dan perlu diambil secara kosisten untuk dapat kesannya.
 
Rawatan Altenatif Untuk Masalah Resdung Anda.
 
BioVCO adalah 100% semulajadi, tanpa bahan pengawet tiruan,
 
BioVCO tidak menyebabkan ketagihan dan tidak mempunyai kesan sampingan.
 
Ia telah menjadi formula pilihan oleh beribu-ribu pelanggan yang berpuas hati sejak tahun 2005 untuk merawat dan mengatasi RESDUNG.
 
BioVCO bukan ubat dan ia 100% SEMULAJADI, berkeupayaan untuk mengatasi masalah RESDUNG.
 
BioVCO membantu untuk mengatasi resdung dan boleh mengelak pembedahan.
 
BioVCO dirumuskan dari hasil kajian di sebuah IPTA tempatan selama lebih 10 tahun untuk memastikan kualitinya terjamin.
 
Dapatkan Sekarang Sebelum Gangguan Resdung Menjadi Lebih SERIUS !
 

 

 


Rawatan dan SIHAT tanpa UBAT


Baca lagi Info Kesihatan melalui Whatsapp Groups Info Kesihatan - Sertai SEKARANG!!!Tiroid Bukan Sekadar Bengkak Pada Leher

Jangan Ambil Mudah Sakit Tonsil Pada Anak

Risiko Disebabkan Jangkita Resdung

9 Tanda Awal dan Simptom Kencing Manis

Video Penyakit Tiroid