Makanan dan Minuman Untuk Penyembuhan Tonsilitis

$alt1
Tonsilitis adalah jangkitan tekak yang berlaku pada tonsil. Tonsil adalah dua massa tisu limfa yang terletak di setiap sisi tekak. Amandel ini menghalang organ pernafasan dari jangkitan. Walau bagaimanapun, tonsil boleh dengan mudah dijangkiti.
 
Tonsilitis sering disertai dengan sakit tekak, tonsil bengkak, sakit tekak, kegatalan, sakit telinga, demam dan selesema.
 
Masalah tekak ini menjadikannya sukar untuk makan dan minum. Jadi, cukup adil untuk mengetahui apa yang menyebabkan jangkitan tekak?
 
Minuman yang dicairkan, makanan masam, sejuk, demam dan bakteria adalah penyebab biasa bagi tonsilitis. Apabila anda mempunyai tonsil, anda harus berpegang pada beberapa makanan ringan seperti pasta biasa, beras , yogurt dan puding yang mudah ditelan dan memberikan kelegaan juga.
 

Makanan untuk penyakit tonsil

Makanan tertentu seperti buah-buahan sitrus, buah-buahan sejuk dan masam dan makanan ringan boleh meningkatkan sakit tekak dan gatal-gatal. Jadi, jika anda mengidap tonsillitis, anda harus memilih makanan berkhasiat yang mudah ditelan dan juga membantu menyembuhkan jangkitan tekak.
 
Selain makanan yang sesuai, minum air yang menyihatkan seperti air suam, lemon dan jus madu, mampu membunuh bakteria dan memberikan kelegaan pada sakit tekak, kegatalan, kesakitan dan kerengsaan. Lebih-lebih lagi, dehidrasi boleh memperlahankan proses pemulihan.
 
Minum cecair yang banyak jika anda mengalami tonsillitis. Walau bagaimanapun, pastikan anda minum air suam dan cecair yang menyihatkan. Air panas membunuh bakteria dan memberikan kesan menenangkan kepada kerongkong yang teriritasi. 
 
Berikut adalah beberapa makanan dan minuman sihat yang boleh membantu mengubati tonsillitis secara semulajadi. Makanan dan minuman sihat untuk menyembuhkan tonsil
 
Nasi yang lembut dan mudah ditelan. Anda boleh menambah sedikit rempah yang sihat seperti beberapa ulas cengkih untuk mengubati tonsillitis
 
Pasta rebus boleh menjadi ubat semasa anda mengalami jangkitan tekak. Ia melegakan sakit dan bengkak. Selain itu, ia mudah ditelan. Elakkan menambah keju kerana ia boleh merengsakan dengan melekat pada tekak. 
 
Bayam rebus Sayur-sayuran rebus dan kukus seperti bayam boleh menjadi sangat membantu untuk menyembuhkan jangkitan tekak. Rebus sup bayam dan tambah serbuk lada hitam. Ia lazat, sihat dan merawat gatal dan sakit tekak. 
 
Kentang lenyek Ini adalah satu lagi makanan yang berkesan dan sihat yang boleh menyembuhkan tonsilitis. Kentang mashed adalah mudah untuk disediakan. 
 
Halia boleh dijadikan ubat yang berkesan dan semula jadi untuk merawat tonsilitis dan jangkitan tekak yang lain. Anda boleh mencampurkan halia dengan madu untuk menyembuhkan tonsil. Halia juga berkesan dalam mengurangkan batuk. 
 
Madu boleh dicampur dengan serbuk lada hitam untuk mengubati tonsillitis. Ini adalah salah satu ubat semulajadi yang terkenal untuk merawat jangkitan tekak. 
 
Lemon adalah minuman yang sihat dan berkesan untuk menangani jangkitan tekak. Madu mempunyai banyak ciri anti-bakteria dan anti-radang yang memberikan kelegaan segera pada tekak yang gatal dan merengsa. 
 
Lemon yang dicampur madu juga boleh membantu untuk mengubati tonsillitis. Dalam segelas air suam, tambah sedikit titis madu dan jus lemon. Campuran yang mudah diminum.
 

Pantang larang tonsil

Elakkan makanan yang keras Makan makanan yang keras dan tajam boleh menambah kesakitan dan ketidakselesaan. Makanan yang keras ini juga boleh mencalar dan melukakan kerongkong seterusnya meningkatkan lagi keradangan.
tiroidminyak_kelapa_dararesdungalkali

Rawatan Penyakit Tonsil Tanpa UBAT

 Siapa yang tidak pernah kena tonsil? Bagi sesetengah individu, mereka memang mudah diserang tonsil, mungkin dua kali setahun ATASI MASALAH TONSIL! BioVCO adalah penyelesaian sebenar untuk mengatasi masalah Tonsil cara semulajadi.
  • BioVCO makanan semula jadi dihasilkan untuk mengatasi masalah kesihatan termasuk tonsil.

  • BioVCO bersifat antivirus dan antibakteria

  • Makanan dengan vitamin dan mineral yang diperlukan termasuk penghidap tonsil.

  • Makanan unik terpilih dari 100% tumbuhan tanpa kesan sampingan.

  • Telah dipercayai oleh pengguna lebih daripada 14 tahun (sejak tahun 2005) oleh lebih 6000 pengguna.

BioVCO adalah sokongan nutrisi semulajadi untuk masalah kesihatan termasuk penghidap tonsil. Dihasilkan sesuai untuk penderita tonsil.

BioVCO adalah makanan semulajdi yang terbaik. Anda Mesti mencubanya sendiri dan rasakan perbezaan dan keberkesanannya. Tiada kesan sampingan terhadap pengguna untuk jangka pendek atau jangka panjang. Sesuai untuk semua peringkat umur dari kanak-kanak hingga warga emas termasuk wanita hamil dan menyusukan anak

Cara Pengambilan BioVCO

Minum 2 sudu pagi dan 2 sudu ptg/mlm untuk 4 botol pertama. Selepas habis 4 botol minum 2 sudu sehari.

Berdasarkan pengalaman, untuk peringkat awal biasanya kena habiskan 6 botol keatas untuk dapat kesannya.

BioVCO bukan produk yang memberi kesan segera dan kesannya mungkin berbeza antara seorang individu dengan individu yang lain.

Apa kata pengguna selepas mengamalkan BioVCO secara kosisten

Siapa yang tidak pernah kena tonsil? Bagi sesetengah individu, mereka memang mudah diserang tonsil, mungkin dua kali setahun

Setiap manusia mempunyai 2 tonsil. Tonsil berbentuk bujur dan terletak di dinding sisi tekak (orofarinks) di antara tiang anterior

Masalah tonsil bengkak pasti menyakitkan. Orang dewasa tidak berhadapan masalah tonsil boleh menahan sakit, bagaimana dengan anak-anak?

Tonsil berfungsi untuk menapis virus dan bakteria daripada masuk ke saluran pernafasan kita, sekaligus menjadikannya tonsil adalah salah satu daripada


Dapatkan SEKARANG Sebelum Terlambat!!!

Anda Hanya Akan Tahu Kesannya Selepas Mengamalkannya Secara KosistenMakanan dan Minuman Untuk Penyembuhan Tonsilitis

Siapa yang tidak pernah kena tonsil? Bagi sesetengah individu, mereka memang mudah diserang tonsil, mungkin dua kali setahun

$alt2