Makanan dan Minuman Untuk Penyembuhan Tonsilitis>

Tonsillitis adalah jangkitan tekak yang berlaku pada tonsil. Tonsils adalah dua massa tisu limfa yang terletak di setiap sisi tekak. Amandel ini menghalang organ pernafasan dari jangkitan. Walau bagaimanapun, tonsil boleh dengan mudah dijangkiti. Tonsilitis sering disertai dengan sakit tekak, tonsil bengkak, sakit tekak, kegatalan, sakit telinga, demam dan selesema. 

 
Masalah tekak ini menjadikannya sukar untuk dimakan dan diminum. Jadi, cukup adil untuk mengetahui apa yang menyebabkan jangkitan tekak? Minuman yang dicairkan, makanan masam, sejuk, demam dan bakteria adalah penyebab biasa bagi tonsilitis. Apabila anda mempunyai tonsil, anda harus berpegang pada beberapa makanan ringan seperti pasta biasa, beras , yogurt dan puding yang mudah ditelan dan memberikan kelegaan juga. 
 
Makanan tertentu seperti buah-buahan sitrus, buah-buahan sejuk dan masam dan makanan ringan boleh meningkatkan sakit tekak dan gatal-gatal. Jadi, jika anda mengidap tonsillitis, anda harus memilih makanan berkhasiat yang mudah ditelan dan juga membantu menyembuhkan jangkitan tekak. 
 
Selain makanan yang sesuai, minum air yang menyihatkan seperti air suam, lemon dan jus madu, mampu membunuh bakteria dan memberikan kelegaan pada sakit tekak, kegatalan, kesakitan dan kerengsaan. Lebih-lebih lagi, dehidrasi boleh memperlahankan proses pemulihan. 
 
Minum cecair yang banyak jika anda mengalami tonsillitis. Walau bagaimanapun, pastikan anda minum air suam dan cecair yang menyihatkan. Air panas membunuh bakteria dan memberikan kesan menenangkan kepada kerongkong yang teriritasi. 
 
Berikut adalah beberapa makanan dan minuman sihat yang boleh membantu mengubati tonsillitis secara semulajadi. Makanan dan minuman sihat untuk menyembuhkan tonsil: 
 
Nasi yang lembut dan mudah ditelan. Anda boleh menambah sedikit rempah yang sihat seperti beberapa ulas cengkih untuk mengubati tonsillitis. 
 
Pasta rebus boleh menjadi ubat semasa anda mengalami jangkitan tekak. Ia melegakan sakit dan bengkak. Selain itu, ia mudah ditelan. Elakkan menambah keju kerana ia boleh merengsakan dengan melekat pada tekak. 
 
Bayam rebus Sayur-sayuran rebus dan kukus seperti bayam boleh menjadi sangat membantu untuk menyembuhkan jangkitan tekak. Rebus sup bayam dan tambah serbuk lada hitam. Ia lazat, sihat dan merawat gatal dan sakit tekak. 
 
Kentang lenyek Ini adalah satu lagi makanan yang berkesan dan sihat yang boleh menyembuhkan tonsilitis. Kentang mashed adalah mudah untuk disediakan. 
 
Halia boleh dijadikan ubat yang berkesan dan semula jadi untuk merawat tonsilitis dan jangkitan tekak yang lain. Anda boleh mencampurkan halia dengan madu untuk menyembuhkan tonsil. Halia juga berkesan dalam mengurangkan batuk. 
 
Madu boleh dicampur dengan serbuk lada hitam untuk mengubati tonsillitis. Ini adalah salah satu ubat semulajadi yang terkenal untuk merawat jangkitan tekak. 
 
Lemon adalah minuman yang sihat dan berkesan untuk menangani jangkitan tekak. Madu mempunyai banyak ciri anti-bakteria dan anti-radang yang memberikan kelegaan segera pada tekak yang gatal dan merengsa. 
 
Lemon yang dicampur madu juga boleh membantu untuk mengubati tonsillitis. Dalam segelas air suam, tambah sedikit titis madu dan jus lemon. Campuran yang mudah diminum.

Rawatan Penyakit Tonsil Tanpa UBAT


 Tonsil ATASI MASALAH TONSIL! BioVCO adalah penyelesaian sebenar untuk mengatasi masalah Tonsil cara semulajadi.

 • BioVCO makanan semula jadi dihasilkan untuk mengatasi masalah kesihatan termasuk Tonsil.

 • BioVCO bersifat antivirus dan antibakteria

 • Makanan dengan vitamin dan mineral yang diperlukan termasuk penghidap Tonsil.

 • Makanan unik terpilih dari 100% tumbuhan tanpa kesan sampingan.

 • Telah digunakan selama bertahun-tahun (sejak tahun 2005) oleh lebih 6000 pengguna.

 • BioVCO adalah sokongan nutrisi semulajadi untuk masalah kesihatan termasuk penghidap Tonsil. Dibuat sesuai untuk penderita Tonsil.

  BioVCO adalah makanan semulajdi yang terbaik. Anda Mesti mencubanya sendiri dan rasakan perbezaan dan keberkesanannya. Tiada kesan sampingan terhadap pengguna untuk jangka pendek atau jangka panjang. Sesuai untuk semua peringkat umur dari kanak-kanak hingga warga emas termasuk wanita hamil dan menyusukan anak

  Cara Pengambilan BioVCO


  Minum 2 sudu pagi dan 2 sudu ptg/mlm untuk 4 botol pertama. Selepas habis 4 botol minum 2 sudu sehari.

  Berdasarkan pengalaman, untuk peringkat awal biasanya kena habiskan 6 botol keatas untuk dapat kesannya.

  BioVCO bukan produk yang memberi kesan segera dan kesannya mungkin berbeza antara seorang individu dengan individu yang lain.

  Apa kata pengguna BioVCO


  Tonsil

  Penghantaran PANTAS menggunakan Korier

  Apa kata Mereka

  Tonsil

  Tonsil

  Tonsil


  Tonsil


  Tonsil

  Klik Disini Untuk ORDER Melalui Whatsapp @ +60133014262

  Klik Disini Untuk ORDER Online / Kad Kredit
  Awas Tiroid Antara Sebab Keguguran

  7 Tip mudah Rawat Resdung

  Diabetes boleh sebabkan penyakit jantung

  Radang tonsil perlu dibuang

  Kolesterol: Kenali Musuh Kesihatan Anda

  4  $tajuk  tracker