<?php echo $tajuk; ?>


Komplikasi berkaitan kencing manisKomplikasi berkaitan kencing manis Pemantauan secara kerap beberapa unsur berkaitan dengannya merupakan langkah penting yang mesti diambil. Apabila ini dilakukan, maka ia menjadi lebih mudah untuk membetulkannya sama ada melalui pemakanan atau mengambisuplemen nutrien tertentu.

Mencegah daripada menderita komplikasi kencing manis


Anda pasti tidak mahu menderita akibat komplikasi penentangan insulin ataupun penyakit kencing manis. Jika anda mempunyai masalah toleransi glukosa, maka memakan jenis makanan yang wajar dan mengambipelbagai suplemen nutrien penting adalah perlu untuk membantu mencegah dan menangani komplikasi kencing manis.

Terdapat banyak suplemen nutrisi penting untuk pesakit kencing manis. Mintalah nasihat pakar kesihatan yang arif dalam kedua-dua bidang nutrisi dan pemakanan. Diberikan di sini senarai nutrien penting yang disyorkan sebagai sebahagian daripada rawatan kencing manis.

Sebagai seorang pengamaperubatan holistik, lazimnya pesakit kencing manis akan dinasihatkan supaya memulakan dengan mengambiformula multivitamin dan minerayang baik dengan kandungan 19 nutrien penting termasuk Kromium, VanadiSulfat, Biotin dan Asid Alfa Lipoik (ALA).

ALA, salah satu antioksidan paling penting untuk kencing manis, telah dinilaikan sebagai pengawagula darah, neuropati kencing manis dan penyakit buah pinggang. Satu dos yang mengandungi antara 50 miligram (mg) hingga 300 mg ALA dibahagikan bergantung kepada dos mengikut tahap ketenatan penyakit supaya boleh ditangani dengan jayanya. Jika dos lebih tinggi diperlukan, ambikapsusuplemen ALA tambahan yang memberi tindakan lebih lama.

Pati Kayu Manis (satu hingga lima gram setiap hari) akan memperbaiki paras gula dan mengurangkan lipid darah. Pilihlah suplemen yang mengandungi pati Kayu Manis larut air yang telah distandardkan dan digabungkan dengan Banaba untuk memperoleh manfaat maksimum dalam meningkatkan kesensitifan insulin dan mengimbangi gula darah.

Selain dari suplemen asas tersebut, suplemen lain juga disarankan tetapi bergantung kepada tahap komplikasi:

Minyak ikan akan mengekalkan aliran darah yang sihat, terutama sekali dalam peredaran mikro.

Rawatan menggunakan Acetyl-L-carnitine mempunyai harapan baik bagi neuropati kencing manis, lazimnya pada dos yang mengandungi 100 hingga 400 mg. setiap hari. Dua kajian rawak plasibo terkawaterhadap Acetyl-L-carnitine mengesahkan bahawa ia melegakan kesakitan, mewujudkan pertumbuhan semula saraf, dan persepsi getaran pada para pesakit yang menderita neuropati kencing manis yang kronik.

Dos Vitamin C yang tinggi (antara dua gram hingga lima gram setiap hari) dan L-Lysine (lima gram) mungkin dapat memperbaiki aliran darah, bahkan memundurkan penimbunan plak. Ini juga membantu dalam jangka panjang dan bagi mereka yang menderita libido lemah dan kepincangan fungsi erektimungkin bermanfaat mengambidos yang lebih tinggi.

Astragalus mungkin boleh membantu nefropati kencing manis dan mencegah kegagalan jantung.

Whey Protein - Bagi mereka yang menghidap kencing manis jenis kedua, menambah whey kepada makanan yang mengandungi karbohidrat tinggi akan merangsang pelepasan insulin dan mengurangkan kenaikan mendadak paras glukosa darah setiap kali lepas makan.

Bilberi, Lutin dan Zeaxanthin mungkin dapat mencegah katarak dan perkembangan retinopati.

Suplemen Magnesium juga sangat baik untuk mengurangkan tekanan darah tinggi akibat komplikasi kencing manis.

Ramai pesakit rawatan holistik di Malaysia mengambiformula yang menggabungkan resveratroyang diperoleh daripada sumber tumbuhan semulajadi dengan quercetin dalam satu kapsucecair. Tambahan pula, mereka juga akan dapat menikmati manfaat anti penuaan daripadanya.

Terapi lain yang digunakan untuk memperbaiki komplikasi berkaitan kencing manis termasuklah terapi 'chelation” (menerusi saluran darah atau rektum), 'Far Infra-Red Hothouse Dome”, pemproses Air Alkali dan Bio-Ionizer yang dikenali sebagai 'E-Power.”

Oleh itu, ambillah langkah pertama dan kawamasalah gula yang anda hadapi dengan mengamalkan gaya hidup sihat (disertai dengan pemakanan dan senaman yang wajar), ubah cara hidup dan mengambisuplemen nutrisi yang bersesuaian.

Minyak Kelapa Dara untuk penyakit kencing manis


Minyak Kelapa Dara boleh mengurangkan paras gula dalam darah. Ia boleh membantu dengan menyingkirkan gula berlebihan. Ini kerana ia boleh meningkatkan kadar metabolisma badan. Peningkatan kadar metabolisma samalah dengan aktiviti senaman yang dilakukan. Pengambilan 4 sudu besar sehari (2 sudu pagi dan 2 sudu malam) sudah mencukupi untuk menunjukkan kesannya. Tetapi pengguna hendaklah mengamalkannya secara konsisten. Walau bagaimanapun kesan Minyak Kelapa Dara juga bergantung kepada tahap kesihatan seseorang. Ada individu yang menunjukkan kesan cepat, ada juga individu yang mengambil masa yang agak lama untuk menunjukkan kesan.

Komplikasi berkaitan kencing manis

DAPATKAN SEKARANG Klik DisiniRAWATAN dan SIHAT tanpa UBAT Klik Disini


<?php echo $tajuk; ?>
beli minyak kelapa dara via SMS';Penafian

- Maklumat yang diberikan tidak sepatutnya digunakan untuk mengenalpasti atau mengubati sebarang jenis penyakit. Sila rujuk kepada doktor atau ahli perubatan yang terlatih dan bertauliah untuk tujuan mengenalpasti jenis penyakit dan rawatan yang bersesuaian. Semua testimoni adalah berdasarkan pengalaman sebenar pengguna dan belum diuji secara klinikal, kesannya mungkin berbeza antara seseorang individu dengan individu yang lain.. - ** Harap maklum - webmaster.