10 Makanan Beralkali Yang Membaiki Dan Memperbaharui Sel Dan Melindungi Dari Kanser

Diet yang sihat adalah kunci kepada kehidupan yang seimbang.
 
Tubuh manusia mempunyai berbilion-bilion sel. Makanan yang betul boleh meningkatkan pertumbuhan semula sel. Sel-sel kulit diganti setiap 30 hari, sel-sel darah merah digantikan selepas empat bulan. Sel-sel di dalam usus kecil diperbaharui selepas beberapa hari.
 
Makan makanan beralkali akan membantu menjadikan sel-sel diganti untuk bertenaga, kuat dan sihat. Hasilnya, sistem imun anda akan menjadi lebih kuat dan anda akan mempunyai risiko yang lebih rendah daripada penyakit kronik.
 
Keradangan diketahui menghalang pertumbuhan semula sel. Makanan berikut mempunyai ciri-ciri anti-radang.
 
10 Makanan Alkali yang membantu pertumbuhan semula sel
 
1. Plum : Plum mempunyai jumlah antioksidan yang tinggi sehingga mereka akan membantu mengurangkan keradangan. Researchshows yang plum boleh menghalang pembentukan tumor.
 
2. Tembikai Susu : Buah ini mengandungi fitokimia dan beta-karotena, yang membantu membuang toksin dalam badan. Ia juga telah terbukti untuk menggalakkan pengeluaran sel-sel darah putih, dengan itu menguatkan sistem imun.
 
3. Achiote (Jarak Belanda): Makanan ini mengandungi warna makanan semula jadi yang dipanggil norbixin. Norbixin mempunyai ciri-ciri antioksidan yang sangat kuat. Ia juga mempunyai ciri-ciri anti-mutagen yang memelihara sel-sel heathy. Ia diperhatikan bahawa warna makanan semula jadi memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan semula. Makan makanan warna lain seperti keladi dan lobak merah.
 
4. Padi : Ia mengandungi nutrien yang memainkan peranan penting dalam pertumbuhan dan perkembangan sel. Ia akan memastikan bahawa sel-sel baru yang kuat dan sihat.
 
5. Oregano : minyak Oregano telah terbukti untuk meningkatkan pengeluaran sel-sel darah putih yang bermakna anda akan mempunyai risiko yang lebih rendah penyakit. Ia juga mempunyai ciri-ciri anti-radang dan antioksidan.
 
6. Durian Belanda : Adakah anda tahu bahawa daun durian belanda membunuh sel-sel kanser? Well buah boleh membersihkan sel-sel sihat dan meningkatkan sel-sel darah putih. Ia juga membantu membuang toksin dalam sel.
 
7. Buah pisang : pisang mempunyai jumlah zat besi yang tinggi. Ia membantu meningkatkan pengeluaran sel darah merah.
 
8. Padi Huma : Padi huma mempunyai sebatian yang menggalakkan penghasilan kolagen. Yang bermakna ia akan menjana semula sel-sel kulit. Ia juga telah terbukti untuk membantu dalam pengeluaran sel-sel putih.
 
9. Garam laut : Garam laut mampu membuang lebihan asid di dalam badan dan membantu mengekalkan tahap pH yang seimbang.
 
10. Wakame (rumpai laut) : Makanan ini mengandungi Fucoxanthin, sebatian yang menghalang lemak daripada terkumpul pada sel-sel. Malangnya, kebanyakan sayur-sayuran tidak mempunyai sebatian ini.
 
Rawatan dan Sihat Tanpa Ubattracker