6 Gejala Kolesterol Tinggi

6 Gejala Kolesterol Tinggi | Kolesterol BioVCO.com
Kolesterol dalam tubuh boleh dikesan melalui pemeriksaan dan ujian darah. Kolesterol amat diperlukan oleh tubuh sebagai sumber tenaga dan sumber pembentukan hormon.
 
Jika kadar kolesterol tinggi dan menyebabkan terbentuknya plak pada saluran darah yang menuju ke jantung dan otak.
 
Namun kita boleh mengesan melalui beberapa gejala untuk mengetahui kita mempunyai kadar kolesterol yang tinggi :
 
1. Rasa Berat di Tengkuk dan tegang di bahu ~ Ini kerana aliran darah dan oksigen tersekat akibat terbentuknya plak pada pembuluh darah.
 
2. Selalu Sakit Kepala ~ kerana adanya peningkatan kolesterol menjadikan arteriosklerosis (pengerasan pembuluh darah). Aliran darah yang mengalir ke otak terhambat.
 
3. Cepat Mengantuk ~ Ini disebabkan kolesterol telah menyempitkan pembuluh darah atau menutup pembuluh darah, aliran darah yang membawa oksigen ke otak terhalang menyebabkan seseorang cepat mengantuk. Jika Anda sering merasakan 3L yakni lemah, letih dan lesu, ada baiknya Anda segera membuat pemeriksaan kadar kolesterol tubuh Anda.
 
4. Mudah Letih ~ Orang yang mengalami kolesterol tinggi sistem fizikal tubuhnya terganggu sehingga mudah merasa letih. Apakah Anda sering bangun tidur dan terasa keletihan sepanjang hari? Jika Anda berusia melebihi 30 tahun dan sering mengalami gejala ini segeralah buat periksaan kesihatan anda secara terperinci.
 
5. Kesemutan ~ ini terjadi kerana aliran darah telah terkumpul dan tidak lancar di bagian ektremitas, baik ekstremitas atas (tangan) maupun ekstremitas bawah (kaki).
 
6. Xanthelasma ~ Pengidap kolesterol tinggi yang kronik juga akan mengalami Xanthelasma (endapan kolesterol berbentuk noda kuning muda di tengah atau di ujung kelopak mata), xanthoma (benjolan padat pada tendon siku, tumit, atau lutut).
 
Gejala di atas adalah pertanda yang perlu diperiksa secara klinikal untuk mengetahui masalah sebanar. Bagi Anda yang mengalami gejala di atas maka anda perlu segera mengubah diet harian anda dan bersenam secara kosisten supaya menjadi lebih sihat.

Mengatasi Kolesterol Tinggi Secara semulajadi

Atasi kolesterol dengan Minyak Kelapa Dara BioVCO

BioVCO terdiri daripada asid lemak tepu. Menurut Bruce Fife dalam Coconut Cures, minyak kelapa dara mengandungi 92 peratus asid lemak tepu. Lemak tepu ini, adalah berbeza daripada lemak tepu yang terdapat pada minyak lain dan haiwan. Lemak tepu dalam BioVCO mempunyai komposisi kimia yang berbeza dari lemak tepu haiwan.
 
Lemak tepu jenis lain mempunyai rantaian panjang sedangkan minyak kelapa terdiri daripada rantai sederhana. Perbezaan ini adalah salah satu sebab mengapa lemak tepu pada minyak kelapa dara boleh membantu menurunkan kadar kolesterol.
 
BioVCO mengandungi asid laurik. Asid laurik adalah asid lemak tepu esensial yang telah terbukti menurunkan kadar kolesterol berbahaya sementara meningkatkan tahap kolesterol yang bermanfaat. Menurut Dr Mary Enig dari westonaprice.org, minyak kelapa merupakan makanan berfungsi yang amat penting pada abad ke-21 yang menjadi minyak bermanfaat untuk pencegahan dan rawatan beberapa penyakit jantung. 
 
BioVCO terdiri daripada lemak yang sesuai untuk jantung yang sihat, BioVCO mengandungi hampir dua peratus daripada asid lemak. Lemak yang terkanndung dalam BioVCO membantu menurunkan kolesterol dengan menjaga arteri elastis dan membantu pengaliran darah. Lemak ini juga boleh membantu melindungi kesihatan jantung.


Apa Kata Pengguna BioVCO selepas mengamalkannya?

6 Gejala Kolesterol Tinggi

6 Gejala Kolesterol Tinggi

6 Gejala Kolesterol Tinggi

Penghantaran PANTAS menggunakan Korier Poslaju.

Apa kata Mereka

Masalah tiroid telah menakutkan ramai golongan wanita pada setiap peringkat umur.

PEMBEDAHAN terpaksa dibuat bagi merawat gejala tiroid yang kronik. ... sakit dan mengalami masalah gangguan kelenjar tiroid tidak aktif

Tahukah Anda, perempuan empat hingga tujuh kali lebih berisiko mengalami gangguan tiroid daripada lelaki? Gangguan tiroid secara tidak seimbang

Tiroid adalah kelenjar di leher yang menghasilkan hormon tiroid yang membantu mengatur proses kimia dalam tubuh

Penyakit tiroid adalah gangguan pada kelenjar tiroid yang merupakan bahagian dalam sistem endokrin yang berfungsi untuk mengeluarkan hormon untuk metabolisma

Tiroid dan penyakit tiroid dikaitkan dengan kelenjar tiroid. Penyakit Tiroid boleh diatasi dengan mudah jika masih diperingkat awal.


Elak Sebelum Kena Rawat Sebelum Terlambat
cara cuci buah pinggang BioVCO

Baca Juga Info Kesihatan Berikut :

9 Tanda Anda Mengalami Gangguan Tiroid
Cara Mengawal Tahap Kolesterol
9 Tanda Awal dan Simptom Kencing Manis
Makanan Terbaik Apabila Anda Mengalami Jangkitan Resdung
Makanan dan Minuman Untuk Penyembuhan Tonsilitis
Menurunkan Berat Badan Dengan Pemakanan Ini
Kekalkan Dan Mengatasi Penyakit Dengan Pemakanan

$alt2