Punca Psoriasis Dan Cara Mengatasinya

Penyakit psoriasis adalah penyakit kulit yang akan menyebabkan sel kulit menjadi mati dan juga menebal. Psoriasis adalah satu keadaan kulit meradang yang kelihatan berwarna merah disebabkan oleh pembaharuan sel-sel kulit yang abnormal (terlalu pantas), iaitu empat kali lebih cepat berbanding kulit normal. Ia juga disebabkan oleh pertambahan bilangan saluran darah kecil yang membesar pada kulit yang menyebabkan penebalan kulit dan seterusnya pengupingan.

Psoriasis kelihatan sebagai tompok-tompok kulit berwarna merah yang diliputi oleh kuping-kuping yang mengelupas. Mana-mana bahagian badan boleh mengalaminya. Termasuk di bahagian yang sering terlibat seperti siku, lutut, dan kulit kepala. Psoriasis tidak berjangkit. Bahkan ianya tidak boleh merebak kepada orang lain. Penyakit ini juga tidak disebabkan oleh tahap kebersihan yang rendah.

Punca Psoriasis

Psoriasis dipercayai disebabkan oleh satu gabungan faktor-faktor genetik dan persekitaran. Satu perempat hingga ke satu pertiga daripada orang-orang yang mengalami psoriasis berasal dari keluarga yang mempunyai sejarah sedemikian.Faktor-faktor genetik juga memainkan peranan dalam sebilangan kes-kes.

Tekanan fizikal dan emosi, jangkitan kerongkong, flu, sebilangan jenis ubat-ubatan (sebagai contoh hormon steroid, sesetengah anthihipertensif) mungkin menjadikan psoriasis lebih teruk.

Meminum alkohol dan merokok mungkin menjadikan psoriasis lebih teruk atau susah untuk hilang.

Rawatan Psoriasis

Krim

Krim ini termasuk pelembap, tar, ditranol, kalsipotriol dan steroid topikal. Kebanyakan orang yang mengalami psoriasis akan menghdap penyakit yang tidak begitu teruk dan mendapat kelegaan yang bayak dengan topikal.

Fototerapi

Psoriasis bergerak balas kepada rawatan cahaya ultraungu (UV), cahaya UV, sama ada UVB atau UVA telah didapati berkesan dalam menghilangkan psoriasis jika digunakan dalam dos yang ditambah secara beransur-ansur menjelang tempoh beberapa bulan.

Ubat-ubatan

Ahli dermatologi mungkin mempreskripsikan pil-pil oral untuk psoriasis yang teruk. Contohnya adalah metotreksat, asitretin, siklosporin dan sulphasalazin. Ubat-ubatan ini menyebabkan kesan-kesan sampingan dan pesakit-pesakit akan memerlukan ujian darah yang tetap untuk mengesan kesan-kesan sampingan.

Nasihat kepada Pesakit Psoriasis:

Jangan menggaru kulit kerana ini akan melambatkan pemulihan.

Jangan terlalu lekas berhenti mendapatkan rawatan kerana ianya mungkin mengambil masa beberapa minggu untuk memberikan kesan.

Jangan berhenti mengambil pil-pil yang dipreskripsi atau rawatan secara tiba-tiba kerana ianya boleh membuat Psoriasis lebih teruk.

Gunakan rawatan secara kerap.

Amalkan keadaan kulit yang lembap kerana ini akan membantu mengurangkan rasa gatal dan pengupingan. Secara amnya, pendedahan kepada cahaya matahari mendatangkan faedah.

Jangan dedahkan diri anda terlalu lama sehingga anda mendapat selaran matahari. Selaran matahari menjadikan Psoriasis lebih teruk.

Tekanan boleh menjadiakn Psorisis lebih teruk. Belajarlah cara-cara menenangkan hati, bersenam dan mengambil masa rehat atau cuti.

BioVCO Untuk Mengatasi Psoriasis Dan Penjagaan Kulit

Penyakit psoriasis adalah keadaan di mana kulit seseorang tumbuh dan berganti dengan kadar lebih cepat.
Menghentikan kegatalan, mengembalikan dan memberi kelegaan segera pada kulit kering, retak, tidak stabil atau gatal, ia secara aktif mengurangkan kesakitan dan memperbaiki keadaan kulit yang rosak apabila rawatan lain gagal. Mengunakan bahan semula jadi, mengurangkan kulit bermasalah, dan memulihkan kulit agar kelihatan lebih sihat.
 
MELINDUNGI KULIT ANDA ~ Gunakan BioVCO yang mengandungi bahan semulajadi kualiti terbaik berbanding daripada mana-mana sumber yang lain. Tumbuhan semula jadi adalah anti-radang, penambah pertumbuhan sel dan anti-alergi. Kini anda boleh memulihkan semula kulit secara dalaman menggunakan semua vitamin, mineral dan asid amino untuk kesihatan yang optimum.
 
Menghidratkan dan melembutkan kulit SENSITIF ~ Mengembalikan keanjalannya dan menjadikan kulit yang lembut dengan menguatkan fungsi halangan semula jadi kulit anda. produk penjagaan kulit BioVCO merangsang pertumbuhan semula sel dan pembaikan kulit yang rosak tanpa rasa berminyak atau sebarang kesan. Tiada lagi kerengsaan. Nikmati hidup bebas dengan keyakinan bahawa kulit anda kelihatan lebih berseri.
 
MELINDUNGI dan Mengelakkan kerosakan kulit yang ringan hingga teruk kemerahan, bersisik dan bengkak yang bukan disebabkan toksik. Melawan terhadap masalah kulit biasa yang disebabkan oleh bahan kimia yang terdapat dalam pelembap, sabun, syampu, pembersih wajah, produk mencuci badan, diet dan ubat-ubatan. Tanpa bahan kimia dan wangian tiruan atau warna! BioVCO adalah selamat untuk digunakan pada muka, badan, tangan, kaki dan juga kulit kepala.
 
AMAT SESUAI untuk kebanyakan masalah kulit seperti psoriasis, ekzema, alahan, ruam lampin, jerawat, kulit kering dan masalah rambut serta kelimumur.
 

Bagaimana Menggunakan BioVCO Untuk Penjagaan Kulit Anda

Sebelum menggunakan BioVCO untuk penjagaan kulit, disyorkan untuk menguji BioVCO pada sebahagian kecil kulit anda dan lihat kesannya.
 
Ia adalah cara yang terbaik untuk menggunakan BioVCO untuk muka dan badan anda di tempat yang sama selama 3-4 hari berturut-turut, yang akan membolehkan anda untuk mengetahui jika anda mempunyai apa-apa reaksi normal kepada kulit.
 
Walaupun BioVCO adalah sesuai untuk semua jenis kulit dan berfungsi dengan baik bagi kebanyakan orang. Setiap individu dengan pelbagai latar belakang genetik, jika ia tidak berkesan untuk seorang individu tidak bermakna ia tidak akan berkesan untuk anda.
 
Buka minda dan lihat hasilnya, kerana ia satu usaha yang terbaik untuk kulit anda.
 
Minum 2 sudu pagi dan 2 sudu petang/malam sebelum makan untuk 2 botol pertama (2 botol untuk seminggu), selepas habis 2 botol minum 2 sudu setiap pagi sahaja sekali sehari. Amalkan hingga hilang semua gejalanya
 
Sapukan pada kulit 2 @ 3 kali sehari hingga hilang gejalanya. Ulangi pengambilannya jika ada tanda dan gejala psoriasis
 
Amalkan sekurang-kurangnya 2 bulan
Untuk KESAN yang OPTIMUM
 

Apa Kesan Yang Diperolehi Pengguna Selepas Mengamalkan BioVCO Secara Kosisten?

  Penyakit psoriasis adalah penyakit kulit yang akan menyebabkan sel kulit menjadi mati dan juga menebal.

Penyakit psoriasis adalah keadaan di mana kulit seseorang tumbuh dan berganti dengan kadar lebih cepat.

Psoriasis merupakan sejenis penyakit kulit. Gejala utamanya ialah kulit akan menjadi kemerahan, gatal, tebal, bersisik.

Banyak punca psoriasis disebabkan persekitaran yang boleh mencetuskan serangan penyakit seperti: Suhu yang rendah; Luka pada kulit;

Psoriasis? Psoriasis ialah penyakit kulit kronik dengan sel kulit yang bertukar terlalu cepat dan terkumpul membentuk tompokan

Penyakit psoriasis adalah penyakit kulit yang akan menyebabkan sel kulit menjadi mati dan juga menebal.

Ramai telah mendapat Manafaat Dan Kesannya, Anda pasti tidak akan mempercayai apa yang berlaku selepas mengamalkannya.

Dapatkan SEKARANG sebelum terlambat. !!!

Penyakit psoriasis adalah penyakit kulit yang akan menyebabkan sel kulit menjadi mati dan juga menebal.
Penyakit psoriasis adalah keadaan di mana kulit seseorang tumbuh dan berganti dengan kadar lebih cepat.

Rawatan dan Sihat Tanpa Ubat BioVCO

Baca Juga Info Kesihatan Berikut :

9 Tanda Anda Mengalami Gangguan Tiroid
Cara Mengawal Tahap Kolesterol
9 Tanda Awal dan Simptom Kencing Manis
Makanan Terbaik Apabila Anda Mengalami Jangkitan Resdung
Makanan dan Minuman Untuk Penyembuhan Tonsilitis
Menurunkan Berat Badan Dengan Pemakanan Ini
Kekalkan Dan Mengatasi Penyakit Dengan Pemakanan

$alt2